Μωσαϊκό

10 Ιουλίου 2018
Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς μας που να μην έχει ως παιδική ανάμνηση αυτό το τόσο απλό αλλά και τόσο νόστιμο γλυκάκι.

Το έφτιαχνε η μαμά μου συχνά τα καλοκαίρια, καθόμουν δίπλα της και περίμενα πότε θα μου δώσει να δοκιμάσω τη βουτυρόκρεμα με το κακάο και δεν θα ξεχάσω με πόση ανυπομονησία περίμενα να ετοιμαστεί. Την ρώταγα ξανά και ξανά αν είναι έτοιμο και συνήθως έτρωγα το πρώτο κομμάτι πριν καλά καλά παγώσει.

Βούτυρο, κακάο, ζάχαρη και μπισκότα.

Το είχα δει πολλές φορές να το ετοιμάζει και κάποια στιγμή στην εφηβεία μου για να εντυπωσιάσω ένα αγόρι, το επιχείρησα. Δεν θυμάμαι αν το πέτυχα, αλλά ποιος νοιαζόταν γι’ αυτό;

Από τότε το έφτιαξα πολλές φορές έτσι όπως η μαμά, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισα ότι αυτή η έντονη “βουτυρίλα” δεν μου αρέσε και τόσο.

Και έτσι τροποποίησα λιγάκι τη συνταγή. Πρόσθεσα λίγο κρέμα γάλακτος για να κάνω πιο αφράτη την κρέμα του και κουβερτούρα για πιο έντονη σοκολατένια γεύση. Προτιμώ να το βάζω στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο καθώς μου αρέσει η ιδέα του frozen dessert!

Δοκιμάστε το!

Υλικά

• 200 γρ. κουβερτούρα

• 150 γρ. κρέμα γάλακτος

• 4 κ.σ. κακάο

• 250 γρ. βούτυρο

• 80 γρ. ζάχαρη άχνη

• 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι (όχι να βράσει), αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο την άχνη και το κακάο μέχρι να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και τα ενώνουμε με την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει.

Σε μία λαδόκολα απλώνουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε ρολό και διπλώνουμε τις άκρες σαν καραμέλα.

Το βάζουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στην κατάψυξη.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή
Privacy Policy