Τάρτα λεμονιού με σοκολάτα

7 Μαΐου 2018

Μια διαφορετική και εύκολη τάρτα λεμονιού, με σοκολάτα.

Σε παλιότερο post έχω μιλήσει για τη λεμονιά που έχω στον μικρό μου κήπο.

Πριν λίγες μέρες ήρθε ο Φάνης, ο γεωπόνος που την περιποιείται, μαζί με ακόμα λίγα δεντράκια και λουλούδια και την κλάδεψε. Είχε αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα, με τα κλαδιά της να προσπαθούν να ξεπεράσουν, το ψηλό κυπαρίσσι του διπλανού κήπου.

Έτσι μαζέψαμε πολλά λεμόνια. Και αφού χάρισα όπου μπορούσα, περίσσεψαν πολλά. Έστυψα το χυμό τους, έκανα σπιτική λεμονάδα και έφτιαξα ένα κέικ λεμονιού με κάρδαμο.

τάρτα λεμονιού με σοκολάτα
τάρτα λεμονιού με σοκολάτα

“Δεν φτιάχνεις μία τάρτα λεμονιού” μου είπε ένα απόγευμα ο Γιώργος. Η τάρτα λεμονιού είναι το αγαπημένο του γλυκό, που πολλές φορές ανταγωνίζεται τη σοκολάτα και συχνά κερδίζει.

Έτσι προσπάθησα να συνδυάσω αυτές τις δύο του αγάπες και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Η σοκολάτα με το λεμόνι ταιριάζει απίστευτα και στο τελείωμα αφήνει στο στόμα μία υπέροχη επίγευση λεμονιού την οποία χαϊδεύει απαλά η σοκολάτα!

Μία πανεύκολη βάση από μπισκότα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει την βουτυράτη βάση για τάρτα και μία εξίσου απλή αλλά βελούδινη κρέμα λεμονιού μόνο με 3 υλικά.

Και voilà!

Υλικά

για τη βάση

• 1 πακέτο μπισκότα digestive (250 γρ.)

• 2 κρόκοι αυγών

• 2 κ.σ. ζάχαρη

• 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

για τη κρέμα λεμονιού

• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

• 2 κρόκοι αυγών

• χυμό από 3 λεμόνια

• 150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή κουβερτούρα σπασμένη

Εκτέλεση

Στο multi χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε μπωλ και προσθέτουμε τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο.

Σε μία ταρτιέρα περίπου 30 εκ. βάζουμε τη βάση μας και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα. Με τα χέρια πιέζουμε στα πλαϊνά της ταρτιέρας για να δημιουργήσουμε ύψος περιφερειακά. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 οC.

Σε ένα μπωλ βάζουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας. Δεν ρίχνουμε όλο τον χυμό από την αρχή γιατί πρέπει να δοκιμάσουμε την οξύτητα του και αν θέλουμε να προσθέσουμε παραπάνω. Στο τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.

Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω στη βάση τις σταγόνες σοκολάτας.

τάρτα λεμονιού με σοκολάτα

Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού. Ψήνουμε την τάρτα στους 160 οC για 20 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα μας να κρυώσει πριν σερβίρουμε. 

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.

τάρτα λεμονιού με σοκολάτα

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε