Τα leftovers του Πάσχα σίγουρα είναι πολλά, αλλά σήμερα θα αξιοποιήσουμε τα βρασμένα αυγά που τσουγκρίσαμε αλλά δεν καταναλώσαμε.
Το Πάσχα ήρθε και πέρασε στα γρήγορα, αφήνοντας μας πολλά χρωματιστά αυγά που πρέπει με κάποιο τρόπο άμεσα να φαγωθούν. Και επειδή τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, σήμερα φτιάχνουμε μια πανεύκολη αυγοσαλάτα με τα βρασμένα κόκκινα αυγά!

Στο πατρικό μου για μέρες μετά το Πάσχα, υπήρχε στο κέντρο του τραπεζιού ένα πιάτο με αυγά κομμένα στα τέσσερα με λάδι και ξύδι. Επίσης για πρωινό έπαιζε πάντα ένα αυγουλάκι μαζί με ένα δυο πασχαλινά κουλούρια.
Η ιδέα της αυγοσαλάτας δημιουργήθηκε αργότερα από τη μητέρα μου καθώς πρόσθεσε στα αυγά λίγη μαγιονέζα και έτσι τα έκανε πιο ελκυστικά. Με βάση αυτή την ιδέα, σήμερα θα φτιάξουμε λαχταριστά σαντουιτσάκια, νόστιμα και χορταστικά.
Προσπάθησα να κάνω την αυγοσαλάτα λίγο πιο light από αυτήν που έφτιαχνε η μητέρα μου. Έτσι αντικατέστησα μέρος της μαγιονέζας με στραγγιστό γιαούρτι και πρόσθεσα κάπαρη για υφή και γεύση. Λίγη καπνιστή πάπρικα ταίριαξε άψογα, ενώ η πιπερίτσα τσίλι πρόσθεσε τη σπιρτάδα που ήθελα.
Και αφού σερβιρίστηκε δίπλα στη χωριάτικη στο μεσημεριανό τραπέζι της Δευτέρας του Πάσχα, σήμερα θα μπει ανάμεσα σε δυο φέτες φρέσκο ψωμάκι και παρέα με αβοκάντο θα δημιουργήσουμε στα γρήγορα το πιο νόστιμο κολατσιό.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε ότι θέλετε σε αυτό το σάντουιτς με αυγοσαλάτα. Εγώ το έφτιαξα απλό, χωρίς να αλλαντικό ή τυρί. Μπέικον, προσούτο και οποιοδήποτε κίτρινο τυράκι, σίγουρα θα ταιριάξουν πολύ.
Υλικά (για 2 άτομα)
για την αυγοσαλάτα
- 3 αυγά βρασμένα (σφικτά)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- 80 γρ. μαγιονέζα
- 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
για τα σάντουιτς
- 4 φέτες ψωμί
- 2 φύλλα μαρουλιού
- 1 αβοκάντο σε φέτες
- λίγες σταγόνες λάιμ
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε την αυγοσαλάτα.
Καθαρίζουμε τα βρασμένα (σφικτά) αυγά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Με ένα πιρούνι τα λιώνουμε αφήνοντας μερικά κομμάτια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2: Φτιάχνουμε τα σάντουιτς.
Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στο ψωμί ρίχνοντας λίγες σταγόνες λάιμ. Προσθέσουμε μία “καλή” ποσότητα από την αυγοσαλάτα και τέλος το φύλλο μαρουλιού. Κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και απολαμβάνουμε!



Και αν θέλετε να φτιάξετε στο σπίτι το νοστιμότερο ψωμί τοστ χωρίς συντηρητικά εδώ είναι η συνταγή μου.
Αν φτιάξετε αυτά τα σάντουιτς με αυγοσαλάτα, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σας, στο instagram. Μην ξεχάσετε να με κάνετε mention γράφοντας @thecookinyou .
Αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι ή απλά να πείτε ένα γεια, μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια στο τέλος της σελίδας.
Και φυσικά: Μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις κανούργιες συνταγές μου.