Αρέσει σε όλους. Είναι από τα αγαπημένα φαγητά μας και πολύ συχνά την ετοιμάζουμε στο σπίτι. Και όταν ο φούρνος ανάψει πότε δεν μπαίνουν μέσα ίδιες γεύσεις. Η παραδοσιακή μας, με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα και σίγουρα η λευκή πίτσα με κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας. Παρόλο που είναι μια ιδιαίτερη πίτσα με έντονες γεύσεις, μας αρέσει τόσο που συνήθως τελειώνει πρώτη.
Εδώ και καιρό θέλω να μοιραστώ μαζί σας, αυτή τη συνταγή που είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές για πίτσα. Πρόκειται για την παρασκευή μιας απλής ζύμης πίτσας και μιας νοστιμότατης λευκής “κρέμας” με βάση το κατσικίσιο τυρί. Μια βελούδινη κρέμα δημιουργείται, από τα μαλακά τυριά, ενώ τα αρώματα και οι γεύσεις από το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού παντρεύονται με επιτυχία και όλα μαζί αγκαλιάζουν τη ζύμη. Αφού βγει από το φούρνο το λάδι τρούφας θα απλωθεί πάνω στα τυριά ενώ η φρέσκια ρόκα θα ισσοροπήσει τις γεύσεις. Οι γεύσεις αυτής της πίτσας είναι τελικά έντονες, αλλά τόσο δεμένες μεταξύ τους, που νιώθεις καθώς δοκιμάζεις ότι η μία συμπληρώνει την άλλη.
Ξεφύγετε λοιπόν από την καθιερωμένη κόκκινη σάλτσα για πίτσα και δοκιμάστε την.
Υλικά για τη ζύμη πίτσας
• 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 12 γρ. ξερή μαγιά
• 350 ml χλιαρό νερό
• 1 κοφτή κ.γ. αλάτι
• 1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• λεπτό σιμιγδάλι για το άνοιγμα της ζύμης
για την λευκή κρέμα
• 250 γρ. κατσικίσιο τυρί chevre
• 1 πακέτο τυρί κρέμα
• 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλλα
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζανα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• λεπτοκομμένα μανιτάρια
Ετοιμάζουμε την κρέμα των τυριών. Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πηρούνι το κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε με το πηρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αλείφουμε το μπολ με το ελαιόλαδο και βάζουμε το ζυμάρι σε σχήμα μπάλας, το καλύπτουμε με μία μεμβάνη και με μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C με αέρα και βάζουμε μέσα το ταψί, στο οποίο θα ψήσουμε την πίτσα, να κάψει.
Όταν διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, χωρίζουμε το ζυμάρι 2-3 μέρη (ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε). Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι τον πάγκο και το κάθε ζυμαράκι και ανοίγουμε με ένα πλάστη.
Τοποθετούμε το ζυμάρι σε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση τυριών που έχουμε ετοιμάσει (τη μισή αν έχουμε 2 ζυμαράκια ή το 1/3 αν έχουμε 3), προσθέτουμε τα μανιτάρια και το βάζουμε (μαζί με τη λαδόκολλα), στο καυτό ταψί. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 220 °C και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι το ζυμάρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα.
Αφού βγάλουμε την πίτσα από το φούρνο ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και φρέσκια ρόκα.
Επαναλαμβανουμε και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.