Τα χρώματα αυτής της σαλάτας θα σας εντυπωσιάσουν τόσο όσο και η γεύση της. Ο παραδοσιακός ταραμάς θα γίνει ένα πρωτότυπο dressing, για να συνοδεύσει αυτή τη παντζαροσαλάτα.
Μια ξεχωριστή παντζαροσαλάτα θα ταιριάξει απόλυτα με τα μεζεδάκια της Καθαράς Δευτέρας. Βρασμένα παντζάρια, φρέσκο σπανάκι και ένα ντρέσινγκ ταραμά.
Μετά από το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα θα μαζευτούμε γύρω από το μεσημεριανό τραπέζι. Η λαγάνα και τα θαλασσινά θα έχουν την τιμητική τους. Αυτό το νηστίσιμο τραπέζι θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νηστείας.
Την Καθαρά Δευτέρα συνήθως τρώω πολύ. Με μπερδεύει η ποικιλία και η επιθυμία μου να τα δοκιμάσω όλα με παρασύρει. Αν και νομίζω ότι δε συμβαίνει μόνο σε μένα :-).
Φέτος θα φάμε οικογενειακά και είναι μια καλή ευκαιρία το μενού της Καθαράς Δευτέρας να το ετοιμάσω “συγκρατημένα”. Λαγάνα, ταραμοσαλάτα, τουρσί, αυτή τη διαφορετική γαριδομακαρονάδα, ένα χταποδάκι που ακόμα δεν ξέρω πώς θα το φτιάξω και μία μεγάλη παντζαροσαλάτα. Δεν τα λες και πολλά, εεε;
Σίγουρα θα σας περισσέψει λίγος ταραμάς. Αυτό το ιδιαίτερο dressing με ταραμά ταιριάζει απίστευτα με τα βρασμένα παντζάρια. Λίγο ρόδι για έξτρα χρώμα και τσαχπινιά μαζί με φετούλες αβοκάντο και έτοιμη η παντζαροσαλάτα.
Υλικά
για τη σαλάτα
- 500 γρ. βρασμένα παντζάρια
- 200 γρ. σπανάκι (baby)
- 80 γρ. ρόδι
- 1 ώριμο αβοκάντο σε φέτες
για το dressing
- 1 κ.γ. λευκό ταραμά
- 120 ml ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 βρασμένο παντζάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη σαλάτα.
Κόβουμε το βρασμένα παντζάρια σε μικρά κομμάτια (σαν ζάρι). Βάζουμε όλα τα υλικά για τη παντζαροσαλάτα σε μία μεγάλη πιατέλα.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το dressing.
Στο multi ρίχνουμε τον ταραμά, το παντζάρι και το σκόρδο και χτυπάμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο (λίγο λίγο), το ξύσμα και το χυμό. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
Βήμα 3: Σερβίρουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing ταραμά λίγο πριν σερβίρουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Καλή Σαρακοστή!
Αν φτιάξετε αυτή την παντζαροσαλάτα, θα χαρώ πολύ να δω τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Μην ξεχάσετε να με κάνετε mention, γράφοντας @thecookinyou.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, γράφοντας στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας και να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.
Και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.