Ο ντάκος είναι η απόλυτη και η πιο εύκολη καλοκαιρινή σαλάτα. Με ελάχιστα ποιοτικά υλικά, φέρνει στο πιάτο σου όλη τη νοστιμιά της Κρήτης!
Η νοστιμιά του ντάκου κρύβεται στην απλότητα αλλά και στην ποιότητα των υλικών. Διάλεξε τις πιο νόστιμες και ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες, ένα αρωματικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, λευκό τυρί της επιλογής σου και φυσικά το καλύτερο κρίθινο παξιμάδι. Ο κρίταμος που προσθέτω πάντα στον ντάκο μου δίνει μια “θαλασσινή νότα” στη γεύση και τον κάνει ξεχωριστό.
Διαλέγω την κριθαροκουλούρα “το Μάννα” της εταιρίας Τσατσάρωνάκη, γιατί έχει το ιδανικό σχήμα και τη μοναδική υφή: είναι τραγανή χωρίς να είναι σκληρή, απορροφά τέλεια τους χυμούς και κρατάει το σχήμα της. Με αγνές πρώτες ύλες με σεβασμό στην παράδοση και αναδεικνύουν απόλυτα τη γεύση του δικού μου ντάκου.

Υλικά (για 2 ντάκους)
- 2 κριθαροκουλούρες
- 2 ζουμερές ντομάτες
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 150 γρ. φέτα ή άλλο λευκό μαλακό τυρί
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 80 γρ. κρίταμο
- χοντρό αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις κριθοροκουλούρες σε ένα μεγάλο πιάτο και τις βρέχουμε ελαφρά. Τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Μοιράζουμε τις τριμμένες ντομάτες πάνω στη κάθε κουλούρα, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το τυρί και το κρίταμο και ακόμα λίγο ελαιόλαδο.

Αν ψάχνεις καλοκαιρινές σαλάτες δες εδώ τη συνταγή μου για μία δροσερή παντζανέλα με ροδάκινο και ετοίμασε την φέτος το καλοκαίρι.
Δοκίμασε αυτό το ντάκο με κρίταμο, και περιμένω να μου πεις πώς σου φάνηκε. Γράψε μου το σχόλιο σου στο κάτω μέρος της σελίδας.
Ή βγάλε μία φωτογραφία και ανέβασε ένα story στο instagram και κάνε με tag για να το δω (αν έχεις δημόσιο λογαριασμό). Διαφορετικά στείλε μου μήνυμα με μια φωτογραφία τους, για να χαρώ και να την ποστάρω στο @thecookinyou.