Είναι εύκολο και πολύ απολαυστικό. Μέσα σε αυτό το ποτήρι, θα βρείτε ένα πλήρες πρωινό γεύμα ή ένα απογευματινό επιδόρπιο.
Οι γιορτές πέρασαν και η αποτοξίνωση ξεκινάει. Έτσι σαν πρώτη συνταγή της χρονιάς επέλεξα να σας παρουσιάσω ένα “γλυκό” ποτήρι πρωινού. Ένα δροσερό και υγιεινό ξεκίνημα που θα μας δώσει ενέργεια και ευεξία για ολόκληρη την ημέρα. Αυτή τη μους γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και γκρανόλα, είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε αφού μπορείτε να την απολαύσετε και σαν ένα light επιδόρπιο.
Αν διαβάσει τη συνταγή μου κάποιος επαγγελματίας μάγειρας, θα μου την πει και με το δίκιο του. Γιατί το ότι ονομάζω αυτή την κρέμα γιαουρτιού, μους, είναι αυθαιρεσία. Και αυτό γιατί δεν έχει καθόλου κρέμα γάλακτος, ούτε αβγά, υλικά απαραίτητα για μία σωστή μους. Όμως αυτή η κρέμα είναι τόσο βελούδινη και αέρινη, οπότε ας κάνουμε τα “στραβά μάτια” για την ονοματολογία της συνταγής!
Εγώ διάλεξα να τη συνοδέψω με φρέσκα ακτινίδια και σπιτική γκρανόλα. Η συνταγή μου για γκρανόλα είναι εδώ και αν αποφασίσετε να τη δοκιμάσετε, φτιάξτε οπωσδήποτε διπλή δόση: θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Λίγα μυστικά:
- Όπως θα δείτε πιο κάτω στα υλικά της συνταγής, έχω προσθέσει στο γιαούρτι λίγο ανθότυρο. Αυτό έκανε τη γεύση πολύ πιο δυνατή και χάρισε κρεμώδη υφή στο γιαούρτι.
- Η συνταγή δεν έχει καθόλου ζάχαρη. Αν επιθυμείτε προσθέστε 2-3 κουταλιές στο ανθότυρο και ανακατέψτε.
- Αντί για γκρανόλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας δημητριακά ή ακόμα και τριμμένα μπισκότα.
- Το σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μέλι ή σιρόπι αγαύης.
- Επιλέξτε φρέσκα φρούτα εποχής.
- Αν το φτιάξετε από το βράδυ το σίγουρο είναι ότι το πρωί θα είναι ακόμα καλύτερο!
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (5% λιπαρά)
- 100 γρ. ανθότυρο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 3 ώριμα ακτινίδια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. γρανόλα
- σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Βήμα 1: Φτιάχνουμε τη μους γιαουρτιού.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και με ένα πιρούνι ή με το μίξερ χειρός το λιώνουμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 2: Συνθέτουμε στα ποτήρια.
Βάζουμε από 2-3 κουταλιές γκρανόλα στο κάτω μέρος του κάθε ποτηριού. Προσθέτουμε εναλλάξ τη μους και τα φρούτα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.
Δοκιμάστε αυτή την ελαφριά μους γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα αύριο κι όλας! Θα χαρώ μάθω πώς σας φάνηκε. Βρείτε με στο Instagram ή στο Facebook