Μια διαφορετική προσέγγιση για το μαγείρεμα του αρνιού. Ιδανικό σαν ορεκτικό, αλλά και σαν κυρίως πιάτο. Μπορεί να γίνει με αρνίσια παϊδάκια, χωρίς καμία διαφοροποίηση της συνταγής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για αρνί, μοσχάρι (φιλέτο ή ψαχνό από μπριζόλα γάλακτος).
Υλικά
• 1 κιλό αρνί (ιδανικά από μπούτι) κομμένο σε κυβάκια
• 250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
• πίτες για σουβλάκι
• αλάτι, πιπέρι
για τη μαρινάδα
• 1 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. θυμάρι
• 1 κ.γ. ρίγανη
• 1 κ.γ. δεντρολίβανο
• 1 κ.γ. μπούκοβο
• 1/2 κ.γ. κουρκουμά
• 2 σκελίδες πολτοποιήμένο σκόρδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπωλ.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα μπωλ με καπάκι, βάζουμε το κρέας και το περιχύνουμε με τα 3/4 της μαρινάδας. Σε δεύτερο μπωλ βάζουμε τη φέτα με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο το κρέας και τη φέτα και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.
Βγάζουμε τα μπωλ από το ψυγείο. Θέλουμε η φέτα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας τα κομμάτια του κρέατος και μαγειρεύουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 8 λεπτά (4 λεπτά από κάθε πλευρά).
Λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά τις πίτες και τις ψήνουμε σε τηγάνι. Τις κόβουμε και αυτές σε κύβους.
Χρησιμοποιούμε μικρά καλαμάκια για να συνθέσουμε σε μπουκίτσες ή σερβίρουμε σε πιατέλα.