Κρακεράκια με φρούτα & δεντρολίβανο

30 Δεκεμβρίου 2023

Φτιάξε τα δικά σου κρακεράκια με ξερά φρούτα και δεντρολίβανο, χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπολ. Τραγανά, ζουμερά και μαστιχωτά.

κρακεράκια με αποξηραμένα φρούτα και δεντρολίβανο

Αυτά τα κρακεράκια δεν είναι ούτε γλυκά ούτε αλμυρά. Ή είναι και τα δύο. Έχουν μία γλύκα από τα ξερά φρούτα και μία σπιρτάδα από το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Ιδανικά για τις μέρες των γιορτών, που σίγουρα μία πιατέλα τυριών και αλλαντικών μαζί με κρασάκι θα κάνει την εμφάνιση της. Ετοίμασε τα λοιπόν και σίγουρα θα τα χρειαστείς σύντομα!

κρακεράκια με αποξηραμένα φρούτα και δεντρολίβανο

Θα χρειαστείς μόνο ένα μπολ για να ανακατέψεις όλα τα υλικά, στη συνέχεια θα βάλεις το μείγμα σε μία μικρή φόρμα για κέικ και θα το ψήσεις. Τα υπόλοιπα θα στα πω παρακάτω…

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια ξερά φρούτα έχεις (βερύκοκα, χουρμάδες, cranberries σταφίδες κλπ.) και φυσικά όποιον ξηρό καρπό σου αρέσει. Κράτησε όμως τις ποσότητες που σου δίνω και ακολούθησε τη διαδικασία. Επίσης αντί για γάλα μπορείς να προσθέσεις όποιο ρόφημα ξηρού καρπού επιθυμείς.

Φύλαξε τα σε αεροστεγές δοχείο και θα μείνουν φρέσκα και τραγανά για τουλάχιστον 5 ημέρες.

Υλικά

  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 40 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 40 γρ. χουρμάδες
  • 30 γρ. αμύγδαλο ωμό
  • 20 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 150 γρ. γάλα
  • 80 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Φτιάχνουμε το μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (αντιστάσεις).

Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) χτυπάμε καλά τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Ψιλοκόβουμε όλα τα ξερά φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και το δεντρολίβανο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Βήμα 2: Ψήνουμε.

Σε μία μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ (περίπου 20χ15 εκατοστά) βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας και αν βγει στεγνό βγάζουμε από το φούρνο.

Βήμα 3: Κόβουμε και ψήνουμε τα κρακεράκια.

Αφού κρυώσει το “φραντζολάκι” το τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C. Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κρακεράκια και ψήνουμε για ακόμα 8 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε.

κρακεράκια με αποξηραμένα φρούτα και δεντρολίβανο

Και μην ξεχνάς: Αν φτιάξεις αυτά τα κρακεράκια με ξερά φρούτα και δεντρολίβανο, θα χαρώ να μου τα δείξεις. Βρες με στο Instagram ή στο Facebook ή απλά γράψε ένα σχόλιο στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή