Ένα νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό, χωρίς πολλά πολλά, έτοιμο σε λίγα λεπτά, στο πιάτο σας!
Οι μέρες που πέρασαν ήταν εφιαλτικές για τη χώρα. Η Ελλάδα μας για ακόμα μία φορά δοκιμάστηκε σκληρά από τις πυρκαγιές. Δάση εξαφανίστηκαν, ζώα κάηκαν, σπίτια καταστράφηκαν και εκατοντάδες συνάνθρωποι μας ξεριζώθηκαν. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαμε τα όσα γίνονταν, σχεδόν ανήμποροι να κάνουμε το οτιδήποτε. Όμως για ακόμα μια φορά η αλληλεγγύη του λαού μας, μπήκε μπροστά και ο εθελοντισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Θα επανέλθουμε σιγά σιγά, ας μην ξεχάσουμε όμως. Ας συνεχίσουμε τις εθελοντικές δράσεις και ο καθένας μας ας προσφέρει όπως και όσο μπορεί. Γιατί όπως τραγουδούσαν κάποτε και οι Pink Floyd “together we stand, divided we fall”.
Και επειδή η διάθεση για μαγειρέματα είναι μηδενική, σήμερα δεν θα χρειαστεί να μαγειρέψουμε. Η σημερινή συνταγή είναι απλή και χρειάζεται μόνο μια τοστιέρα. Θα ετοιμάσουμε μία καλοκαιρινή μπρουσκέτα με γαλοτύρι και ψητά ροδάκινα.
Βλέποντας κάποιος τα υλικά αυτής της μπρουσκέτας θα έλεγε ότι είναι μεταξύ τους άσχετα. Όμως πραγματικά το δέσιμο τους, είναι μοναδικό. Το πάντρεμα του ξινού (γαλοτύρι), με το γλυκό (ροδάκινο) δένει απίστευτα, ενώ τη γεύση συμπληρώνει η ένταση και η αλμυράδα από το προσούτο. Μερικές σταγόνες μπαλσάμικο χαρίζουν μια έξτρα σπιρτάδα.
Και αν δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα γαλοτύρι (αν και υπάρχει σε όλα τα ψυγεία των s/m), μη διστάσετε να το αντικαταστήσετε με κατίκι, θριμματισμένο μανούρι ή ανθότυρο, μαλακό κατσικίσιο τυρί ή και για ακόμα πιο ελαφριά γεύση με cottage cheese.
Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή:
Υλικά (για 6 μπρουσκέτες)
• 6 φέτες ψωμί χωριάτικο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• 6 κ.σ. γαλοτύρι
• 2-3 ροδάκινα σε φέτες
• φρέσκο θυμάρι, ή ρίγανη
• ξύδι μπαλσάμικο
• 6 φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ψήνουμε το ψωμί και τα ροδάκινα.
Πλένουμε τα ροδάκινα και χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τα κόβουμε σε φέτες. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με μπαλσάμικο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα για περίπου 4 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε το ψωμί με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες.
Απλώνουμε μία κουταλιά γαλοτύρι πάνω στην κάθε φέτα ψωμιού. Προσθέτουμε τις ψημένες φέτες ροδάκινου, ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι, ελάχιστο αλάτι, μερικές σταγόνες μπαλσάμικο και τέλος μία φέτα προσούτο.
Φτιάξατε αυτή την καλοκαιρινή μπρουσκέτα; Θα χαρώ να το μάθω.
Mην ξεχνάτε ότι μου αρέσει πολύ να διαβάζω τα σχόλια σας, σε περίπτωση που φτιάχνετε μία συνταγή μου. Μπορείτε να μου γράψετε πώς σας φάνηκε στο κάτω μέρος της σελίδας.
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με στο Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.
Επίσης κάντε οπωσδήποτε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.