Είναι εύκολη, θρεπτική και πραγματικά πεντανόστιμη. Ότι και αν πω για τη σημερινή γκρανόλα με φυστικοβούτυρο είναι λίγο και μόνο όταν τη δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι εννοώ!
Υπάρχουν ορισμένα υλικά που δεν λείπουν ποτέ από το ντουλάπι της κουζίνας μου. Και ένα από αυτά είναι το φυστικοβούτυρο. Λατρεύω την πλούσια γεύση του, την κρεμώδη υφή του και το πώς μπορεί να απογειώσει ακόμα και την πιο απλή συνταγή. Το βάζω σε γιαούρτι, το αλείφω σε φρυγανιές, το βάζω σε κέικ (δες εδώ μία συνταγή μου), το ανακατεύω σε smoothies και σήμερα ήρθε η ώρα να το προσθέσω στη γκρανόλα. Έπαιξα λίγο με τα υλικά, πρόσθεσα μερικές κουταλιές απαλό φυστικοβούτυρο και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που φανταζόμουν: μια ακαταμάχητα τραγανή γκρανόλα!

Αν ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις στο σπίτι γκρανόλα, ξεκίνα με αυτή τη συνταγή. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξανά αγοράσεις από το super market. Είναι τόσο τραγανή και απόλυτα ισορροπημένη γεύση που θα τη λατρέψεις. Βάλτην σε ένα μπολ με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, στο γάλα και θα έχεις ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό. Και το καλύτερο; θα ξέρεις ακριβώς τι περιέχει γιατί εσύ θα έχεις διαλέξει τα συστατικά της!
Λίγα μυστικά:
- Για να πετύχεις τραγανή γκρανόλα, πίεσε καλά τα υλικά στο ταψί.
- Μην παραψήσεις την γκρανόλα. Βγάλε την από τον φούρνο μόλις πάρει χρώμα.
- Πρόσθεσε ότι ξηρούς καρπούς θέλεις σε ανάλογες ποσότητες.
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το φυστικοβούτυρο με ταχίνι ή άλλο βούτυρο καρπού καθώς επίσης και το σιρόπι αγαύης με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
- Τα υλικά που σου δίνω είναι για ένα βάζο περίπου 600 ml.

Υλικά
- 180 γρ. βρώμη
- 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 40 γρ. ηλιόσποροι
- 40 γρ. σταφίδες
- 80 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 60 γρ. φυστικοβούτυρο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 60 ml σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη γκρανόλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες και τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το ελαιόλαδο και το σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 2: Ψήνουμε.
Σε ένα μεγάλο ταψί (ή στο ταψί του φούρνου) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνουμε την γκρανόλα στο ταψί και με μία σπάτουλα την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας την ελαφρά. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Στο μισό του χρόνου, ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να την ξανά απλώσουμε στο ταψί.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει τελείως. Την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο και μένει φρέσκια για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Εδώ θα βρεις ακόμα μία συνταγή για σοκολατένια γκρανόλα. Και αν αγαπάς το φυστικοβούτυρο δες εδώ και φτιάξε στα γρήγορα υγιεινά cups με βρώμη και φυστικοβούτυρο.
Και όπως πάντα: αν φτιάξεις αυτή τη γκρανόλα με φυστικοβούτυρο να ξέρεις θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).
Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή.
Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.