Λεμονάτες πατάτες με σπαράγγια

19 Απριλίου 2021

Οι παραδοσιακές πατατούλες φούρνου, σήμερα θα κάνουν παρέα με σπαράγγια και μανιτάρια.

Οι σημερινές πατάτες με σπαράγγια, είναι λεμονάτες και σκορδάτες. Ψήνονται στο φούρνο παρέα με μανιτάρια και σπαράγγια και δημιουργούν ένα απλό αλλά τόσο νόστιμο πιάτο. Η συνταγή είναι πανεύκολη. Το ταίριασμα των υλικών όμως κάνει τη διαφορά. Οι πατάτες δένουν απίστευτα με τα μανιτάρια και τα σπαράγγια, ενώ το λεμόνι, το σκόρδο και το θυμάρι δημιουργούν μια σαλτσούλα ακαταμάχητη.

πατάτες φούρνου, σπαράγγια, μανιτάρια, λεμονάτες

Κάθε χρόνο τα περιμένω και μέχρι να εξαφανιστούν από τους πάγκους της λαϊκής αγοράς, υπάρχουν μόνιμα στο ψυγείο μου. Το αγαπημένο μου, είναι ομελέτα. Σοτάρω ελαφρά τα σπαράγγια, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και στο τέλος δύο χτυπημένα αβγά. Το πιο εύκολο και νόστιμο πιάτο με σπαράγγια, ever.

Για κάποιο λόγο όμως αυτή την ομελέτα την ευχαριστιέμαι περισσότερο όταν μου την ετοιμάζει η μητέρα μου. Είναι είναι διαφορετική. Είναι πιο νόστιμη. Και πάντα όταν βρισκόμαστε και υπάρχουν σπαράγγια, της ζητάω να μου την φτιάξει!

Λίγες μέρες πριν μαζί με τις πατατούλες που θα έβαζα στο φούρνο, σκέφτηκα να προσθέσω και τα σπαράγγια που υπήρχαν στο ψυγείο. Γιατί όχι και τα μανιτάρια, σκέφτηκα, και κάπως έτσι προέκυψε η σημερινή συνταγή.Ένα πιάτο που μπορεί να είναι συνοδευτικό σε ένα κρέας ή μπορεί να αποτελέσει το κυρίως γεύμα μας. Είναι νηστίσιμο και vegan και τόσο εύκολο και γευστικό.

Ότι πρέπει για τα μαγειρέματα της Μεγάλης Εβδομάδας.

πατάτες φούρνου, σπαράγγια, μανιτάρια, λεμονάτες
πατάτες φούρνου, σπαράγγια, μανιτάρια, λεμονάτες

Υλικά (για 4 άτομα)

• 1 κιλό πατάτες

• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

• 3 κ.σ. μουστάρδα

• χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι

• 150 ml ελαιόλαδο

• 1 κ.σ. θυμάρι

• αλάτι, πιπέρι

• 250-350 ml νερό

• 250 γρ. μανιτάρια λευκά

• 300 γρ. φρέσκα σπαράγγια

Εκτέλεση

Βήμα 1: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και κόβουμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια. Πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια.

Βήμα 2: Ψήνουμε τις πατάτες.

Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει τα 3/4 από τις πατάτες. Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Βήμα 3: Προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε στο ταψί τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για ακόμα 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές στο εσωτερικό τους και να πάρουν λίγο χρώμα.

Βήμα 4: Προσθέτουμε τα σπαράγγια.

10 λεπτά πριν σβήσουμε τον φούρνο βάζουμε στο ταψί τα σπαράγγια.

Αν θέλετε οι πατάτες να γίνουν πιο τραγανές και με περισσότερο χρώμα, ψήστε τα τελευταία 5 λεπτά, το φαγητό σας στο grill.

Εδώ θα βρείτε μια υπέροχη νηστίσιμη και vegan εκδοχή για καρμπονάρα!

Και αν θέλετε ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ με αχλάδι και αμύγδαλα, κάντε κλικ εδώ.

Δεν είναι ανάγκη να νηστεύετε ή να είστε vegan για να φτιάξετε αυτές τις πατάτες με σπαράγγια και μανιτάρια. Αν τις δοκιμάσετε θα χαρώ να μάθω πώς σας φάνηκαν. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή επικοινωνήστε μαζί μου στο instagram ή στο facebook.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή