Μόνο σε ένα μπολ, χωρίς μίξερ, νηστίσιμο και πεντανόστιμο! Φτιάξτε αυτό το κέικ, για να έχετε το πρωινό σας συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας.
Και επειδή είναι Μεγάλη Εβδομάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε ένα μικρό γλυκάκι, ένα συνοδευτικό για τον καφέ μας, όταν το επιθυμήσουμε. Αυτό το νηστίσιμο κέικ με αχλάδι & αμύγδαλα είναι ξεχωριστό. Είναι τόσο ντελικάτο στις γεύσεις του και στις μυρωδιές του που θα σας ξαφνιάσει.
Το άρωμα κανέλας, οι γεύσεις από πορτοκάλι και τζίντζερ και το αχλάδι στο κέντρο του κέικ δένουν τόσο απόλυτα και το κάνουν ιδιαίτερο και τόσο μοναδικό. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
Λατρεύω αυτές τις συνταγές. Μόνο σε ένα μπολ και με ελάχιστα υλικά και στα γρήγορα ένα απίστευτα νόστιμο κέικ.
Εμείς ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ με αυτό το κέικ. Ο Γιώργος έφαγε τρία κομμάτια και τα συνόδεψε με μαρμελάδα κυδώνι (άσχετο;) που βρήκε στο ψυγείο. Η μικρή μου αν και έφαγε ένα κομμάτι με το πρωινό της γάλα είπε ότι είναι λίγο “καυτερό”. Το τζίντζερ την ενόχλησε. Οπότε αν θέλετε να μπορείτε να μειώσετε λίγο το τζίντζερ σε περίπτωση που το δοκιμάσουν παιδιά.
Αυτό το κέικ δεν στεγνώνει, παραμένει αφράτο και ζουμερό και την επόμενη μέρα. Η άχνη ζάχαρη του πάει πολύ, οπότε προσθέστε αρκετή πριν το σερβίρετε.
Δεν λέω άλλα, πάμε στη συνταγή:
Υλικά
• 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 210 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
• 2 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 100 ml ηλιέλαιο
• 400 ml νερό
• 80 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
• 4 αχλάδια
• ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.
Βήμα 2: Ψήνουμε το κέικ.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα και βυθίζουμε τα αχλάδια κατά μήκος της φόρμας. Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά. Λίγο πριν τα 50 λεπτά, ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί, βυθίζοντάς το, στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά το αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.
Εδώ θα βρείτε και άλλες νηστίσιμες συνταγές.
Αν φτιάξετε αυτό το νηστίσιμο κέικ με αχλάδι & αμύγδαλα θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σας φάνηκε. Φωτογραφίστε το πιάτο σας και κάντε tag instagram @thecookinyou για να το δω και να βάλω τη φωτογραφία σας στα stories μου.
Αν θέλετε να διευκρινήσεις για τη συνταγή ή θέλετε να με ρωτήσετε οτιδήποτε ή απλά να πείτε ένα “γεια”, γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Και φυσικά, κάντε με follow στο instagram, στο pinterest ή like σελίδα μου στο facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.
2 σκέψεις στο “Νηστίσιμο κέικ με αχλάδι & αμύγδαλα”
Θα ήθελα να σας ρωτήσω , για την περίπτωση που δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό για όλες τις χρήσεις, τότε πόσα γραμμάρια baking powder να προσθέσω για 400 γρ. αλεύρι;
Καλησπέρα, για τα 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις θα πρέπει να προσθέσετε 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder. Αν το φτιάξετε θα χαρώ να μάθω πώς σας φάνηκε.