Η sour cream ή αλλιώς η ξινόκρεμα μπορούμε να τη φτιάξουμε στο σπίτι, μόλις με 3 υλικά!
Είναι πολλές φορές απαραίτητη σε συνταγές αλλά δυσεύρετη στα super market. Χρησιμοποιείται σε κέικ, σε μπισκότα ή ακόμα σαν dip για αλμυρά σνακ.
Και επειδή πολλές φορές ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους και υλικά για να την αντικαταστήσουμε, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι είναι πανεύκολο να τη ετοιμάσεις στο σπίτι!
Και είμαι σίγουρη ότι δεν είχες σκεφτεί πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις αυτή την κρέμα, μόνο με 3 απλά υλικά, χωρίς καθόλου προσπάθεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την περιμένεις για 24 ώρες.
Άπλωσε αυτή τη ελαφρά ξινούτσικη κρέμα πάνω σε μία ζεστή ψητή πατάτα με λίγο λιωμένο τσένταρ και μπέικον ή πάνω σε nachos και θα έχεις το πιο τέλειο σνάκ! Ταιριάζει επίσης με spicy γεύσεις, όπως ένα μπολ με καυτερό chilli con carne!
Τα μυστικά και τα συστατικά της:
- Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Μην σε πιάσει η light σου διάθεση και βάλεις με λίγα λιπαρά, γιατί η sour cream θα γίνει πολύ αραιή.
- Γιαούρτι. Επίσης με πολλά λιπαρά. Θα βοηθήσει στη ζύμωση.
- Λεμόνι. Περίπου 2 κουταλιές σούπας. Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ξύδι.
- Το αλάτι είναι προαιρετικό. Επίσης αν θέλεις γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο σκόρδο ή κρεμμύδι σε σκόνη.
- Κάλυψε τη με χαρτί κουζίνας και όχι με καπάκι, γιατί πρέπει να κυκλοφορεί αέρας μέσα στο βάζο.
- Η τελική της υφή πρέπει να μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού.
- Μετά από 24 ώρες κλείσε το βάζο με καπάκι και φύλαξε τη στο ψυγείο. Θα μείνει φρέσκια για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.
Υλικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 2 κ.σ. γιαούρτι (πλήρες)
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα βάζο βάζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το βάζο με χαρτί κουζίνας και το “ασφαλίζουμε” με ένα λαστιχάκι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 24 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κλείνουμε το βάζο με καπάκι και τη διατηρούμε διατηρούμε στο ψυγείο.
Επίσης εδώ μπορείς να βρεις την πανεύκολη συνταγή μου για σπιτική μαγιονέζα.
Και όπως πάντα: αν φτιάξεις τη sour cream – ξινόκρεμα, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).
Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή.
Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.