Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί & vinaigrette με λάδι τρούφας

23 Μαΐου 2022

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία και απόλαυση, από μία δροσερή και νόστιμη σαλάτα. Και η σημερινή, είναι από τις καλύτερες που έχω φτιάξει!

σαλάτα, φρεσκούλης, κατσικίσιο, τρούφα

Διανύω την εποχή της σαλάτας. Λίγο η ζέστη, λίγο το καλοκαίρι που φτάνει σιγά σιγά, λίγο ο χρόνος που τον τελευταίο καιρό με πιέζει, οι σαλάτες έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μου. Και φυσικά οι έτοιμες κομμένες και πλυμένες σαλάτες του Φρεσκούλη είναι για μένα η μόνιμη επιλογή. Η βάση της σημερινής συνταγής, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Δροσερή με μαρούλι, άισμπεργκ, κινέζικο λάχανο, εσκαρόλ, ραντίτσιο και φυσικά άγρια ρόκα. 

Τα συστατικά της είναι όλα μαζί και ένα ένα ξεχωριστά, αγαπημένα μου. Το πάντρεμα τους, πέτυχε!

σαλάτα, φρεσκούλης, κατσικίσιο, τρούφα

Η “πικράδα” του ραντίτσιο σε συνδυασμό με τη σπιρτάδα της ρόκας ταίριαξε απίστευτα με την ιδιαίτερη vinaigrette με λάδι τρούφας. Έψησα ένα κομμάτι κατσικίσιο τυρί και η γεύση του έγινε ακόμα πιο έντονη. Τα φρέσκα μύρτιλα έδωσαν μια γλύκα στο σύνολο της κάθε μπουκιάς, ενώ τα σωταρισμένα μανιτάρια συμπλήρωσαν την αρμονία στο πιάτο.

σαλάτα, φρεσκούλης, κατσικίσιο, τρούφα

Υλικά

  • 1 σαλάτα “Δροσερή” Φρεσκούλης
  • 100 γρ. μανιτάρια (λευκά ή σιτάκε)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φέτα μαλακό κατσικίσιο τυρί (chevre)
  • 5-6 μύρτιλλα

για τη vinaigrette

  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/2 – 1 κ.σ. λάδι τρούφας
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδo
  • 1/4 κ.γ. μουστάρδα Dixon
  • 1/2 κ.σ. δυόσμο
  • 1/2 κρεμμύδι (μέτριο)
  • 50 γρ. φουντούκια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη vinaigrette.

Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) ρίχνουμε το δύοσμο, το κρεμμύδι και τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε την πάστα με το φουντούκι, και ρίχνουμε σαν κοδρόνι το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε περισσότερο έντονη γεύση τρούφας προσθέτουμε ακόμα λίγο από το λάδι της. Βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2: Σωτάρουμε τα μανιτάρια & ψήνουμε το κατσικίσιο.

Με μία στεγνή πετσέτα ή ένα βουρτσάκι καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε μεγάλα, τα κόβουμε χοντρές φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο. Αφού κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.

Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε να ζεσταθεί. Ακουμπάμε το κατσικίσιο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 3: Στήνουμε τη σαλάτα.

Τοποθετούμε τη “Δροσερή” σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κατσικίσιο τυρί, τα φρέσκα μύρτιλα και περιχύνουμε με τη vinaigrette.

σαλάτα, φρεσκούλης, κατσικίσιο, τρούφα

Εδώ θα βρεις επίσης μία ιδιαίτερη σαλάτα με πλιγούρι και dressing μπέικον.

Αν φτιάξεις αυτή τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και vinaigrette από λάδι τρούφας, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου, στο instagram. Μην ξεχάσεις να με κάνεις mention γράφοντας @thecookinyou .

Και φυσικά: Kάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Pinterest, για να μαθαίνεις αμέσως τις νέες μου συνταγές.

Και οπωσδήποτε: κάνε τώρα εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπεις τα βιντεάκια που ανεβάζω.


Αυτή η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος και είναι χορηγούμενη, στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με τις σαλάτες Φρεσκούλης. Επιλέγω και προτείνω αποκλειστικά και μόνο, προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου με βάση την προσωπική μου και ειλικρινή μου γνώμη.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή