Ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια & σαλάμι

28 Σεπτεμβρίου 2020

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να ετοιμάσετε μια νόστιμη σάλτσα για τα ζυμαρικά σας, στο φούρνο; Και βέβαια μπορείτε. Απλά, καθαρά και εύκολα.

Σήμερα θα φτιάξουμε ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια & πικάντικο σαλάμι. Η συνταγή είναι πανεύκολη, ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς πολλά πολλά και τρώγεται μετά μανίας. Σε όσους αρέσουν οι ελαφρώς spicy γεύσεις, πρέπει να την δοκιμάσουν οπωσδήποτε. Οι υπόλοιποι απλά αλλάξτε το σαλάμι με κάποιο λιγότερο πικάντικο.

ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια & πικάντικο σαλάμι spianata

Είναι μερικές συνταγές που σε κερδίζουν με τη μία. Για διάφορους λόγους. Από την εικόνα τους, την απλότητά και την ευκολία τους και φυσικά από τη γεύση τους. Όταν μία συνταγή τα συνδυάζει όλα, σίγουρα είναι πετυχημένη. Και φυσικά καθιερώνεται και γίνεται αγαπημένη.

Έτσι έγινε και η σημερινή μακαρονάδα για εμένα. Οι ψητές ντομάτες με τα μυρωδικά και σκόρδο έγιναν για μένα μια αγαπημένη σάλτσα για τα ζυμαρικά μου.

Η απλότητα αυτού του πιάτου, τα χρώματα και οι γεύσεις είναι μοναδικά. Χρησιμοποιήστε ζουμερά ντοματίνια, βάλτε τα στο ταψί με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι. Ρίξτε χοντρό αλάτι, πασπαλίστε με ζάχαρη για να καραμελώσουν και ψήστε για 15 λεπτά. Οι γεύσεις αναμιγνύονται κατά το ψήσιμο και απελευθερώνονται στο σερβίρισμα. Αν σας αρέσουν τα καυτερά διαλέξτε ένα πικάντικο σαλάμι (spianata ή ventricina). Ένα κομμάτι φρέσκια μοτσαρέλα είναι απαραίτητη καθώς προσθέτει ισορροπία στη γεύση.

Όταν λοιπόν ο χρόνος σας πιέζει και θέλετε κάτι νόστιμο και απλό θυμηθείτε αυτή τη συνταγή. Σε λιγότερο από 20 λεπτά θα έχετε στο τραπέζι σας αυτή την πεντανόστιμη μακαρονάδα.

ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια & πικάντικο σαλάμι spianata

Υλικά

• 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας

• 500 γρ. ντοματίνια

• 4 σκελίδες σκόρδο

• 3 κ.σ. θυμάρι

• 6 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κ.γ. ζάχαρη

• χοντρό αλάτι, πιπέρι

• 250 γρ. μοτσαρέλα (2 μεγάλα μπαλάκια)

• 200 γρ. πικάντικο σαλάμι (spianata, ventricina)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ψήνουμε τα ντοματίνια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε το σκόρδο (χωρίς να το καθαρίσουμε), το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να “σκάσει” η φλούδα από τα ντοματίνια.

Βήμα 2: Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 3: Ετοιμάζουμε το πιάτο.

Με ένα πηρούνι πιέζουμε ελαφρά τα ντοματίνια να βγάλουν τα υγρά τους. Παίρνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τις ψητές ντομάτες μαζί με όλα τα υγρά του ταψιού και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο, το σαλάμι σε χοντρές φέτες, τη μοτσαρέλα και σερβρίρουμε.

Θέλετε και άλλες συνταγές με ζυμαρικά; Κάντε κλικ εδώ.

ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια & πικάντικο σαλάμι spianata
ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια & πικάντικο σαλάμι spianata

Αν σας φτιάξατε αυτή η συνταγή για τα ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια & σαλάμι, θα χαρώ πολύ να το μάθω. Βάλτε τη φωτογραφία του πιάτου σας στο instagram κάνοντας mention @thecookinyou. Μπορείτε επίσης να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε