Το αγαπημένο μου επιδόρπιο από παιδί ήταν το ρυζόγαλο. Με ανυπομονησία περίμενα να κρυώσει για να το απολαύσω.
Υλικά
• 120 γρ. ρύζι γλασέ
• 3 φλυτζάνια νερό
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 100 γρ. ζάχαρη
• 1 λίτρο γάλα
• 1 βανιλίνη
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε μαζί με το νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να βράσει ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Ρίχνουμε το γάλα (κρατάμε στην άκρη μισή κούπα), τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε να βράσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά), σε μέτρια φωτιά.
Στο κρύο γάλα βάζουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακαυτεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, σαν κρέμα.
Σερβίρουμε σε μπωλάκια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.
Διατηρούμε τα υπόλοιπα μπωλ στο ψυγείο