Σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας

24 Νοεμβρίου 2020

Ένα ασυνήθιστο πέστο για μια λαχταριστή μακαρονάδα, ετοιμάστηκε και σερβιρίστηκε. Ανακαλύψτε το!

Σήμερα θα σας μιλήσω για μια ιδιαίτερη συνταγή, για ένα σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας και τραγανό μπέικον. Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα λίγο διαφορετική και τόσο νόστιμη. Λαμπερό χρώμα στο πιάτο σας με διαφορετικές υφές και γεύσεις, που δένουν μεταξύ τους με ένα τρόπο μοναδικό.

σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας και μπέικον

Πριν από λίγο καιρό αγόραζα συνέχεια κολοκύθες. Μικρές μεγάλες, πράσινες, κίτρινες ή πορτοκαλί, στρογγυλές και μακρόστενες. Ο λόγος; To φθινοπωρινό κέικ και η φωτογράφηση με τις κολοκύθες. Αφού τελείωσα, είχα ακόμα πολλές. Τις έβαλα μέσα σε ένα ξύλινο καφάσι σε μια γωνιά στην κουζίνα μου και χαρίζουν χρώμα. Θα μείνουν εκεί για πολύ καιρό ακόμα, νομίζω.

Όμως πριν λίγες μέρες αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μία από αυτές. Και δεν ήθελα να κάνω γλυκό. Σκέφτηκα λοιπόν να την βάλω σε μια μακαρονάδα. Και κάπως έτσι προέκυψε η σημερινή συνταγή. Έψησα τις φέτες της και τις έκανα ένα φοβερό πέστο. Τα συστατικά του παρόμοια με της κλασικής συνταγής. Μπόλικο ελαιόλαδο, σκόρδο, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Όλα στο multi και το νοστιμότερο πέστο ήταν γεγονός!

σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας και μπέικον

Υλικά

για το πέστο κίτρινης κολοκύθας

• 1 κιλό κολοκύθα (ζυγισμένη με τη φλούδα της, θα μας δώσει 300 γρ. πουρέ)

• 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

• 100 ml ελαιόλαδο

• 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

• χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

• 30 γρ. καρύδια

• αλάτι, πιπέρι

• 1/2 κιλό σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό που σας αρέσει)

• 150 γρ. μπέικον

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ψήνουμε την κολοκύθα και ετοιμάζουμε το πέστο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. 

Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, σαν πεπόνι. Δεν την ξεφλουδίζουμε. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι οι φέτες να μαλακώσουν αρκετά. Ξεφλουδίζουμε και τοποθετούμε την ψίχα της κολοκύθας στο blender, μαζί με όλα τα υλικά για το πέστο. Πολτοποιούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό, για να έχουμε μια απαλή υφή.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το μπέικον και βράζουμε τα μακαρόνια.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και τους χρόνους της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον και τις ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις κόβουμε κομμάτια.

Βήμα 3: Σερβίρουμε.

Ρίχνουμε το πέστο και το μπέικον μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικη παρμεζάνα.

σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας και μπέικον
σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας και μπέικον

Αν δοκιμάσετε το σπαγγέτι με πέστο κίτρινης κολοκύθας και τραγανό μπέικον, θα χαρώ να το μάθω. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή επικοινωνήστε μαζί μου στο  instagram ή στο facebook.

Μπορείτε να ποστάρετε μία φωτογραφία του πιάτου σας στο instagram. Για να το δω βάλτε hashtag #thecookinyou. 

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή
Privacy Policy