Αφράτα, ζουμερά, λαχταριστά και με μια έκπληξη στο εσωτερικό τους, για όσους τα δοκιμάσουν!
Αυτά τα πανεύκολα muffins γεμισμένα με μαρμελάδα, είναι η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή που υπάρχει. Αποτελεί την βασική συνταγή που κάνω, όταν θέλω ένα εύκολο συνοδευτικό ή ένα μικρό γλυκάκι να υπάρχει στο σπίτι.
Σήμερα τα γέμισα με μαρμελάδα, εσείς όμως μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα ή να προσθέσετε ότι μπορείτε να φανταστείτε. Η μικρή μου τρελαίνεται για γέμιση πραλίνας φουντουκιού.
Αν θέλετε να έχετε ποικιλία γεύσων, αφού γεμίσετε τις θήκες των muffins, προσθέστε από πάνω κομμάτια σοκολάτας, σταφίδες ή φρέσκα φρούτα και έτσι θα ικανοποιήσετε όλα τα γούστα. Μπορείτε επίσης να αρωματίσετε το μίγμα με κανέλα ή κάρδαμο, να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και ότι άλλο σας αρέσει. Στα γρήγορα θα έχετε τα πιο αφράτα και ζουμερά muffins που έχετε δοκιμάσει.
Δεν θα χρειαστείτε μίξερ για αυτή τη συνταγή. Απλά συγκεντρώστε όλα τα υλικά και σε 3 λεπτά τα muffins θα είναι στο φούρνο.
Δείτε το βίντεο με την πανεύκολη παρασκευή των muffins.
Είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψατε αυτή τη συνταγή. Γιατί αφενός είναι η πιο απλή που υπάρχει, με υλικά που σίγουρα έχετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας και αφετέρου γιατί θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα muffins σε λίγα λεπτά, λερώνοντας μόνο δύο μπολ. Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας ελεύθερη και γεμίστε τα με ότι σας αρέσει, ή δοκιμάστε τα ακόμα και σκέτα.
Υλικά
• 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 & 1/2 κ.γ. baking powder
• 1 κ.γ. αλάτι
• 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 αβγό
• 220 γρ. γάλα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
• 70 ml ηλιέλαιο
• μαρμελάδα της αρεσκείας σας (για τη γέμιση)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (στις αντιστάσεις).
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το αβγό, τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Στο μίγμα με τα στερεά υλικά προσθέτουμε τα υγρά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 2: Γεμίζουμε τα muffins.
Τοποθετούμε χαρτάκια στο ειδικό ταψάκι για muffins. Γεμίζουμε με μία κουταλιά τις σούπας, προσθέτουμε μία κουταλιά μαρμελάδα και ακόμα μία κουταλιά από το μίγμα.
Βήμα 3: Ψήνουμε.
Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
Εδώ θα βρείτε ακόμα μία συνταγή για υπέροχα muffins με μανταρίνι και λευκή σοκολάτα.
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για τα muffins γεμισμένα με μαρμελάδα, θα χαρώ πολύ να το μάθω. Οπότε μπορείτε να ποστάρετε τη φωτογραφία τους, στο instagram. Μην ξεχάσετε να βάλετε hashtag #thecookinyou για να τη δω.
Αν θέλετε με ρωτήσετε οτιδήποτε ή να μου πείτε πώς σας φάνηκε η συνταγή, γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Και φυσικά αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε με follow στο instagram, στο pinterest ή like σελίδα μου στο facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.
15 σκέψεις στο “Muffins γεμισμένα με μαρμελάδα”
Πολύ ωραια φαίνονται! Επειδή απέχω από τα γαλακτοκομικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω γάλα αμυγδάλου;
Και βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα αμυγδάλου ή και καρύδας!
Στα 18 λεπτα ηταν ωμα…χρειαστηκαν τουλαχιστον μιση ωρα..και ολες τις αλλες παρομοιες συνταγες που είδα ολοι δινανε χρονο 25` και πανω…
Καλησπέρα. Αν ο φούρνος είναι σωστά προθερμασμένος και λειτουργεί κανονικά, αυτά τα muffins χρειάζονται το πολύ 18 λεπτά ψήσιμο. Σε περισσότερο χρόνο στεγνώνουν. Παρόλο αυτά, ελπίζω τελικά να πέτυχαν.
Τα έκανα χθες με μαρμελαδα σύκο που είναι και της εποχής.
Απίθανα και πανεύκολα!
(Κι εγώ χρειάστηκε να τα ψήσω λίγο παραπάνω…)
Θα τα ξανακάνω σίγουρα και με άλλες μαρμελάδες!(θα δοκιμάσω και με μερεντα!)
Ευχαριστουμε!
Τέλεια! Λατρεύω τη μαρμελάδα σύκο. Αν τα κάνεις με μερέντα, βάλε στην κατάψυξη, πάνω σε μία λαδόκολλα τόσες κουταλιές μερέντα, όσα τα muffin. Και τοποθέτησε την παγωμένη μερέντα μέσα στο μείγμα, ώστε να μην “κάτσει”. Δες εδώ σε μια άλλη συνταγή τον τρόπο αναλυτικά.
Ευχαριστώ πολύ για την extra συμβουλή!
🙂
Καλησπέρα, τα έκανα χτες είναι πολύ ωραία!!! Η μαρμελάδα όμως έχει πάει όλη στο πάτο του χαρτιού, όταν το βγάζεις να το φας ο πάτος δεν υπάρχει και έχει ανοίξει και τρέχει η μαρμελάδα… Τα έβαλα σήμερα στο ψυγείο, και πάλι τα ίδια, όλη η μαρμελάδα κάτω έχει πάει.. Έκανα ακριβώς τα βήματα.. Δεν ξέρω τι φταίει.
Μήπως το μείγμα των muffin σου έγινε περισσότερο υγρό από ότι έπρεπε; Ή μήπως η μαρμελάδα που χρησιμοποίησες ήταν αρκετά υδαρής;
Καλήμερα, ναι μου βγήκε ελαφρώς πιο υγρό, η μαρμελάδα ήταν κανονική… Τι πρέπει να κάνω? Συνήθως ποια μαρμελάδα βάζουν? Ευχαριστώ πολύ
Αν το μείγμα είναι υγρό τότε η μαρμελάδα από το βάρος της θα πέσει. Επίσης φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια πιο “πηχτή” μαρμελάδα. Μια άλλη λύση είναι να προσθέσετε τη μαρμελάδα τελευταία.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα τα ξανακάνω σίγουρα!!! 👍👍👍👍👍
καλησπερα σας !
θελω να κανω την συνταγη αλλα με κακαο ,
πως να το προσθεσω ?
να αφαιρεσω γραμμαρια απο το αλευρι κ να προσθεσω κακαο?
καλησπέρα. Ακριβώς όπως το είπατε. Αφαιρείτε 2 κ.σ. αλεύρι και προσθέτετε 2 κ.σ. κακάκο στα στέρεα υλικά. Καλό θα είναι να το κοσκινίσετε.