Θέλετε μία συνταγή για νόστιμα, υγιεινά και εύκολα μπισκότα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι;
Αυτά τα μπισκότα τα έχουν όλα, χωρίς να έχουν τίποτα! Και εξηγούμε: δεν έχουν επεξεργασμένη ζάχαρη, δεν έχουν αλεύρι, δεν έχουν ούτε βούτυρο, ούτε γαλακτοκομικά. Είναι νόστιμα και πολύ πολύ υγιεινά, πλούσια σε φυτικές ίνες και το καλύτερο: τα απολαμβάνουμε χωρίς καμία τύψη!
Ιδανικό σνακ για το σχολείο, τέλειο για βούτα στο πρωινό καφέ, και ότι πρέπει για εκείνες τις στιγμές που θέλεις κάτι μικρό και γλυκό, να βάλεις στο στόμα σου.
Έχω πειραματιστεί πολλές φορές να φτιάξω ένα υγιεινό γλυκό. Όμως γλυκό σημαίνει ζάχαρη και ζάχαρη δε σημαίνει υγιεινό. Έτσι ότι κι αν είχα φτιάξει μέχρι σήμερα με διάφορα υποκατάστατα της ζάχαρης, τελικά κατέληγαν στον κάδο.
Είναι δύσκολο να σε ικανοποιήσει μια συνταγή μπισκότων χωρίς ζάχαρη, όταν οι γευστικοί κάλυκες περιμένουν να τη νιώσουν με την πρώτη μπουκιά.
Αλλά επειδή είναι Ιανουάριος και αυτό σημαίνει ότι για ακόμα μία φορά, ένας από τους στόχους είναι το χιλιοειπωμένο “τρέφομαι σωστά”, αποφάσισα να φτιάξω healthy μπισκοτάκια και επιτέλους τα κατάφερα.
Και αφού πήραν την έγκριση του Γιώργου και της κόρης μου, η οποία είναι μεγάλη γλυκατζού, είναι σίγουρα νοστιμότατα. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η μικρή μου είπε ότι της αρέσουν και τα βούτηξε στο πρωινό της γάλα. Συμπλήρωσε όμως ότι την επόμενη φορά θα ήθελε να φτιάξω αυτά τα cookies με σοκολάτα!
Υλικά (για 15-20 μπισκότα)
- 200 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 αβγό
- 100 γρ. βρώμη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ελάχιστο αλάτι
- 150 γρ. κουβερτούρα με ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) πολτοποιούμε τους χουρμάδες. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της κουβερτούρας) και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βήμα 2: Πλάθουμε και ψήνουμε το μπισκότα.
Κάνουμε μπαλάκια (περίπου 20 γρ.) και τα τοποθετούμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με το δάκτυλο μας κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 3: Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τη λακουβίτσα των μπισκότων.
Διατηρούνται για 3 ημέρες σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Δοκιμάστε αυτά τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη και πείτε μου πώς σας φάνηκαν. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή στείλτε μου μήνυμα στο facebook ή στο instagram.
Και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.