Εύκολες αβγοφέτες

17 Ιανουαρίου 2022

Τις λατρεύουν και τις απολαμβάνουν τα παιδιά ! Είναι το πρωινό των παιδικών μας χρόνων, μια συνήθεια που την μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά!

Οι αβγοφέτες είναι η πρώτη λιχουδιά που ετοίμασα στην κόρη μου, ως μωρό. Όταν κάποια πρωινά, καθώς γινόταν η μετάβαση από την αλεσμένη φρουτόκρεμα και το αβγό, σε κανονικές τροφές και έχοντας βαρεθεί μάλλον να τρώει τα ίδια και τα ίδια, σκέφτηκα να δοκιμάσω αβγοφέτες. Τις λάτρεψε με τη μία. Δεν προλάβαινα να την ταΐζω ενώ εκείνη άνοιγε το στόμα της με ανυπομονησία.

Και από τότε τις φτιάχνω συνέχεια. Είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση, χωρίς πολλά πολλά και ανάλογα με τις γαρνιτούρες που τους προσθέτεις, γίνονται πάντα ξεχωριστές.

εύκολες αβγοφέτες

Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι τις ξέρετε και τις φτιάχνετε συχνά. Η συνταγή μου μάλλον δεν είναι και πολύ διαφορετική από τη δική σας. Αποφάσισα όμως να σας τη δείξω, μετά από “απαίτηση” της κόρης μου, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να λείπει από το blog αυτή η συνταγή.

Λίγες φέτες ψωμί, αβγά και λίγο γάλα. Αυτά είναι τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να τις ετοιμάσετε. Μπορείτε να τις φάτε σκέτες, ή να τις συνοδέψετε με φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, μέλι, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σκεφτείτε. Όπως και να’ χει, είναι λαχταριστές.

Και αν είστε από τους λίγους που δεν τις έχετε δοκιμάσει ακόμη, δείτε το βιντεάκι και θα καταλάβετε πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται.

Υλικά (για 4-5 φέτες)

  • 2 αβγά
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4-5 ψωμί
  • 80 γρ. βούτυρο
  • μέλι, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μείγμα.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το γάλα. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Βήμα 2: Ψήνουμε τις αβγοφέτες.

Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και παράλληλα ζεσταίνουμε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι. Βουτάμε μία μία την κάθε φέτα στο μείγμα με τα αβγά και το γάλα και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να “μουσκέψει” καλά. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.

εύκολες αβγοφέτες
εύκολες αβγοφέτες

Εδώ θα βρείτε τη δική μου συνταγή για κρέπες, σε περίπτωση που θέλετε να τις δοκιμάσετε.

Αν σας άρεσε η συνταγή μου για αυτές τις εύκολες αβγοφέτες και τη δοκιμάσετε θα χαρώ να το μάθω. Βγάλτε μια φωτογραφία το πιάτο σας και κάντε με mention στο instagram, γράφοντας @thecookinyou για να τη δω.

Και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή