Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, με γαρίδες & σκόρδο

1 Μαρτίου 2022

Σήμερα θα φτιάξουμε μια γαριδομακαρονάδα, διαφορετική απ’ ότι έχετε μέχρι τώρα, δοκιμάσει!

Θα χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και θα φτιάξουμε μια υπέροχη σάλτσα με λεμόνι, σκόρδο και γαρίδες. Σε λιγότερο από 30 λεπτά θα έχουμε ένα νόστιμο και πολύ εντυπωσιακό πιάτο, για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο!

ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, σκόρδο

Το μεσημεριανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι από τα αγαπημένα μου. Λατρεύω τις νοστιμιές του. Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα, τουρσί, καλαμαράκια! Αυτή τη μέρα τρώμε νοστιμιές που ίσως δεν τις τρώμε ξανά τον υπόλοιπο χρόνο.

Γιατί ποιος φτιάχνει ταραμοσαλάτα, στα καλά καθούμενα; Ποιος αγοράζει τουρσί τα Χριστούγεννα; Ευτυχώς που σε κάποιους φούρνους βρίσκουμε λαγάνα ακόμα και όταν δεν είναι Καθαρά Δευτέρα!

ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, σκόρδο

Θυμάμαι τον εαυτό μου, περίπου στην ηλικία της κόρης μου. Ξύπναγα πρωί πρωί και μαζί με τον θείο μου ετοιμάζαμε το χαρταετό. Φτιάχναμε τα ζύγια και κόβαμε εφημερίδες για την ουρά. Εγώ αναλάμβανα να ξεμπερδέψω και να ξαναδέσω το σπάγκο στην καλούμπα. Ήταν γεμάτος κόμπους και ακόμα θυμάμαι πόσο με ταλαιπωρούσε!

Η πλατεία μπροστά από το σπίτι μου γέμιζε με παιδιά και χαρούμενες φωνές. Πολύ σύντομα ο ουρανός καλύπτονταν από πολύχρωμους χαρταετούς.

Και όταν η ώρα πέρναγε, η μητέρα μου έβγαινε στο μπαλκόνι να με φωνάξει για το μεσημεριανό. Παππούς, γιαγιά, θείοι και πολλά ξαδέλφια. Όλη η οικογένεια γύρω από ένα τόσο γεμάτο και χαρούμενο τραπέζι. Γιατί το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, είναι χαρά!

ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, σκόρδο

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 80 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες (ή 1/2 κ.γ. μπούκοβο)
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • ξύσμα από δύο λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τις γαρίδες με την σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει ελαφρά προσθέτουμε το σκόρδο και τις ψιλοκομμένες πιπερίτσες τσίλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να αρωματιστεί το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να γλασσαριστούν για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε να μαγειρευτούν στη σάλτσα για 2 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.

Βήμα 3: Σερβίρουμε.

Ενώνουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά λίγο πριν το σερβίρισμα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εδώ θα βρείτε μια ακόμα διαφορετική συνταγή με αγγινάρες και γαρίδες.

ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, σκόρδο
ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, σκόρδο

Και μην ξεχνάτε: Αν φτιάξετε αυτά τα ζυμαρικά με γαρίδες, θα χαρώ πολύ να δω τις φωτογραφίες σας στο Instagram. Μην ξεχάσετε να με κάνετε mention, γράφοντας @thecookinyou.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, γράφοντας στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας και να κάνετε like στη σελίδα μου στο Facebook  ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.

Και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να βλέπετε τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή