Αγαπημένη, καλοκαιρινή συνταγή για σήμερα. Εύκολη και απολαυστική μακαρονάδα στο τραπέζι μας. Μοναδική νοστιμιά σε 10 λεπτά!
Λατρεύω τα μακαρόνια και σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Τα σημερινά ζυμαρικά με αντζούγιες είναι ένα πιάτο που μαγειρεύω πάντα στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Είναι κάτι σαν παράδοση να το ετοιμάζω, κάποια ζεστή μέρα στην Κεφαλονιά, όπου περνάμε αρκετές μέρες το καλοκαίρι.
Συνήθως φτιάχνω την σάλτσα το πρωί, πριν το μπάνιο στη θάλασσα και βράζω τα μακαρόνια αμέσως μόλις επιστρέψουμε. Έτσι πεινασμένοι, καμένοι από τον ήλιο και με το αλάτι ακόμα επάνω μας, απολαμβάνουμε αυτά τα πεντανόστιμα ζυμαρικά, με λαιμαργία.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και ετοιμάζεται σε περίπου 10 λεπτά. Τα απλά υλικά, συνθέτουν ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς. Η σάλτσα μαγειρεύεται ελάχιστα, απλά για να δέσουν τα υλικά και έτσι οι γεύσεις παραμένουν ξεχωριστές και αναλλοίωτες.
Σε ένα τηγάνι φτιάχνουμε την σάλτσα με τις αντζούγιες και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ linguine, μιας και μας αρέσουν πολύ. Εσείς μπορείτε να βράσετε ότι ζυμαρικό επιθυμείτε.
Δείτε το βίντεο με την διαδικασία της συνταγής και ακολουθήστε τις οδηγίες.
Υλικά
• 500 γρ. linguine
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 8 φιλέτα αντζούγιας
• 5 λιαστές ντομάτες
• 10 ελιές
• 3 κ.σ. μαϊντανό
• 6 ντοματίνια
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε κρατώντας 200 ml (περίπου μία κούπα), από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις αντζούγιες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, τις ελιές και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί οι αντζούγιες είναι αλμυρές) και ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά και το νερό που είχαμε κρατήσει. Ανακατεύουμε απαλά να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, για 2-3 λεπτά.
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά κάντε κλικ εδώ.
Και αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή με τα ζυμαρικά με αντζούγιες θα χαρώ πολύ να το μάθω. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε γράφοντας μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας, είτε στο instagram ή στο facebook.