Αυτά είναι ίσως τα πιο εύκολα και μελένια μπακλαβαδάκια που έχεις δοκιμάσει.
Ζουμερά και τραγανά μπακλαβαδάκια και σε λιγότερο από 15 λεπτά θα τα έχεις στο φούρνο.
Δεν χρειάζεται να “το’ χεις” με τη ζαχαροπλαστική γιατί η συνταγή είναι τόσο απλή και χωρίς καμία δυσκολία. Κόβεις, ανακατεύεις, γεμίζεις, ψήνεις. Και μετά απολαμβάνεις.

Γενικά τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού τα “αποφεύγω”. Εννοώ ότι δεν τα φτιάχνω στο σπίτι. Ωστόσο επειδή η καταγωγή μου είναι από τα Γιάννενα, -όπου εκεί τα σιροπιαστά είναι άπαιχτα και ειδικά ο μπακλαβάς – τα αγαπώ. Όταν βρω ένα σωστά σιροπιασμένο και βουτυρένιο κομμάτι μπακλαβά, το καταβροχθίζω.
Με τα σημερινά μπακλαβαδάκια ξεπέρασα κάθε μου επιφύλαξη: τα ετοίμασα στο τσακ μπαμ, τα έβαλα στο φούρνο και το αποτέλεσμα: ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.
Αν είσαι και εσύ “του μπακλαβά” πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Ειλικρινά πρέπει!

Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 80 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αβγά
- 100 ml μέλι
- 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 60 γρ. καρύδια ή πεκάν
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 αβγό για το άλειμμα
- σουσάμι
- λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια και τα καρύδια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε την κανέλα, τους ξηρούς και το μέλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Βήμα 2: Βάζουμε σε φόρμες και ψήνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις).
Κόβουμε τη σφολιάτα σε μικρά τετράγωνα περίπου 6 εκατοστών. Βουτυρώνουμε τις θήκες μίας φόρμα για muffin και βάζουμε τα κομμάτια σφολιάτας. Μοιράζουμε το μείγμα, καλύπτουμε το κάθε μπακλαβαδάκι με ένα κύκλο σφολιάτας και αλείφουμε με αβγό.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε για 18 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσουν και σερβίρουμε με μπόλικο μέλι.

Και αν σου αρέσουν τα σιροπιαστά δες εδώ αυτό το λαχταριστό κιουνεφέ.
Και μη ξεχνάς: Αν φτιάξεις εύκολα μπακλαβαδάκια με σφολιάτα, θα χαρώ να μάθω αν σου άρεσαν.
Δοκίμασε τη και αν θέλεις ανέβασε ένα story στο Instagram και κάνε με tag @thecookinyou, για να το δω (αν το profile σου είναι δημόσιο). Επίσης μπορείς να μου στείλεις μήνυμα, mail ή ακόμα και να μου γράψεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Και φυσικά: Κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Instagram, για να μαθαίνεις πρώτος τις κανούργιες συνταγές μου.