Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρές, γεμιστές και σούπερ τυρένιες βάφλες για ένα διαφορετικό και νόστιμο πρωινό!
Όταν ακούς τη λέξη βάφλα σίγουρα το μυαλό σου πηγαίνει σε γλυκιές δημιουργίες με σοκολάτα, σιρόπι ή φρούτα. Αλλά γιατί να περιορίζεσαι μόνο σε αυτό; Οι αλμυρές γεμιστές βάφλες που θα φτιάξουμε σήμερα είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η βάφλα μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό και να γίνει ένα πρωινό πιάτο γεμάτο νοστιμιά!
Με τραγανή ζύμη και γέμιση που μπορεί να συνδυάσει υλικά της επιλογής σου, αυτές οι βάφλες είναι ιδανικές για πρωινό, brunch ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα και γιατί όχι για ένα εντυπωσιακό σνακ κάποιας συγκέντρωσης. Βάλε τη φαντασία σου και γέμισε με υλικά και συνδυασμούς που σου αρέσουν, όπως ζαμπόν, τυρί, πέστο, ντοματίνια, αλλά και πιο πρωτότυπες γεύσεις όπως σολωμό, τυρί κρέμα και ότι άλλο σκεφτείς.
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. baking powder
- 120 γρ. κρύο βούτυρο
- 1 αβγό
- 80 ml γάλα
- 70 γρ. τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν και να γίνουν σαν τρίμματα ψωμιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμένο τυρί, το αβγό και το γάλα και φτιάχνουμε μία ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 2: Ανοίγουμε τη ζύμη και γεμίζουμε τις βάφλες.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, το κόβουμε και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας. Διπλώνουμε καλά στο σχήμα της βαφλιέρας μας και ψήνουμε.
Δες εδώ ακόμα μία συνταγή μου για αλμυρές βάφλες.
Αν φτιάξεις αυτές τις αλμυρές γεμιστές βάφλες θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκαν. Γράψε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Ή βγάλε μία φωτογραφία και ανέβασε ένα story στο instagram και κάνε με tag για να το δω (αν ο λογαρισμός σου είναι δημόσιος). Διαφορετικά στείλε μου μήνυμα με μια φωτογραφία τους, για να χαρώ και να την ποστάρω στο @thecookinyou.