Η μηλόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα το must γλυκό του φθινοπώρου. Η σημερινή είναι διαφορετική, είναι απλή και πολύ πολύ εύκολη.
Συνταγές για μηλόπιτα υπάρχουν πολλές και σίγουρα όλοι έχουμε τη δική μας. Αν δοκιμάσεις τη σημερινή συνταγή θα τη λατρέψεις. Και όχι μόνο γιατί είναι τόσο εύκολη και γρήγορη, αλλά και γιατί είναι σούπερ γευστική. Θα την ετοιμάσεις σε λιγότερο από 10 λεπτά και θα την απολαύσεις σε χρόνο dt, σκέτη ή με μία μπάλα παγωτό βανίλια και μπόλικο σιρόπι καραμέλας.
Όπως θα δεις και παρακάτω πρόκειται για μία τόσο απλή συνταγή, που ακόμα και κάποιος εντελώς “αρχάριος” στη ζαχαροπλαστική, μπορεί να ετοιμάσει. Τα βασικά της συστατικά είναι μερικές φέτες ψωμί για τόστ, βούτυρο, αβγά, γάλα, ζάχαρη και φυσικά μήλα.
Υλικά
για τα μήλα
- 5 μήλα
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
- 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 120 ml νερό
- 10 φέτες ψωμί για τοστ
για την κρέμα
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 250 ml γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 4 αβγά
Εκτέλεση
Βήμα 1: Καραμελώνουμε τα μήλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (περίπου 1 εκατοστό). Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μήλα. Τέλος ρίχνουμε το νερό και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν (περίπου 10 λεπτά).
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το ψωμί και την κρέμα.
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια (περίπου 1 εκατοστό) και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα. Τα ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3: Συνθέτουμε τη μηλόπιτα.
Σε ένα μέτριο ταψάκι (περίπου 30 εκατοστών) ή μία βαθιά ταρτιέρα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας ψωμιού. Πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε πάνω στο ψωμί τα μισά μήλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία φορά. Φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι με ψωμί. Τέλος περιχύνουμε το γλυκό με την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό και σιρόπι καραμέλας.
Και αν σου αρέσουν τα γλυκά με μήλα ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:
Κέικ μήλου με crumble αμυγδάλου
Galette με μήλα και φυστικοβούτυρο
Αν φτιάξεις αυτή την εύκολη μηλόπιτα είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ. Γράψε μου πώς σου φάνηκε στο instagram ή στο Facebook.