Η σημερινή συνταγή σίγουρα θα σε ξαφνιάσει! Μία διαφορετική, λαχταριστή και κρεμώδης καρμπονάρα με δύο υλικά έκπληξη!
Από καιρό ήθελα να φτιάξω μία καρμπονάρα και να την παρουσιάσω στο blog. Όμως δεν θα είχα να σου πω κάτι καινούργιο αφού πλέον όλοι ξέρουμε ότι η αυθεντική καρμπονάρα θέλει αυγά, γκουανσάλε και όχι κρέμα γάλακτος και μπέικον. Οπότε αποφάσισα να ρισκάρω. Και η σημερινή συνταγή με δικαίωσε. Είναι η πιο διαφορετική, νόστιμη και πειραγμένη καρμπονάρα που θα φτιάξεις και πίστεψε με: όταν τη δοκιμάσεις θα παραμιλάς!
Τα βασικά της συστατικά ακριβώς τα ίδια με την κλασικής συνταγής: αυγά, γκουανσάλε, πεκορίνο. Και μαζί με αυτά, δύο απρόσμενα. Καρύδια και σύκα. Και για να σε προλάβω: το απόλυτο ταίριασμα. Ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά, ισορροπία και δροσιά.
Βρες για όσο ακόμα προλαβαίνεις τα πιο γλυκά σύκα και ετοίμασε αυτή τη συνταγή. Χρησιμοποίησε ζυμαρικά της επιλογής σου. Η αυθεντική καρμπονάρα απαιτεί σπαγγέτι, αλλά εγώ σήμερα θα αυθαιρετήσω έτσι κι αλλιώς και θα χρησιμοποιήσω ριγκατόνι.
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 5 κρόκους αυγών
- 150 γρ. τριμμένο πεκορίνο
- 100 γρ. καρύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. γκουανσάλε σε μικρά κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
- 4 σύκα
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε 1,5 κ.σ. αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τη σάλτσα καρμπονάρας.
Βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) τα καρύδια και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία “πάστα”. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, την πάστα καρυδιού και λίγο λίγο το βραστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 3: Τηγανίζουμε το γκουανσάλε.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το γκουανσάλε και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και μόλις το γκουανσάλε αρχίζει να βγάζει το λίπος του χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί καλά και να γίνει τραγανό χωρίς να καεί. Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι και σβήνουμε τη φωτιά.
Βήμα 3: Ενώνουμε τα υλικά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με το γκουανσάλε τα βρασμένα ζυμαρικά και προσθέτουμε τη σάλτσα καρμπονάρας. Ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 4: Σερβίρουμε.
Σερβίρουμε την καρμπονάρα με φρέσκα σύκα σε κομμάτια και φρέσκο θυμάρι.
Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές συνταγές για ζυμαρικά δες εδώ μια ξεχωριστή και πικάντικη μακαρονάδα.
Δοκίμασε τη συνταγή μου για αυτή την διαφορετική καμπονάρα και θυμίσου ότι θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σου φάνηκε. Ανέβασε ένα story στο Instagram και κάνε με tag @thecookinyou, για να το δω (αν το profile σου είναι δημόσιο). Επίσης μπορείς να μου στείλεις μήνυμα, mail ή ακόμα και να μου γράψεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Και φυσικά: Κάνε like στη σελίδα μου στο Facebook ή στο Instagram, για να μαθαίνεις πρώτος τις κανούργιες συνταγές μου.