Αφράτη σαντιγί

8 Ιουλίου 2024

Η πιο διάσημη κρέμα για να στολίσεις τις τούρτες σου, ή να γαρνίρεις το παγωτό σου. Η πιο βελούδινη και αφράτη σαντιγί, εύκολα και γρήγορα!

Μοιάζει παλαιομοδίτικη αλλά όχι ξεπερασμένη. Είναι αναμφίβολα απαραίτητη στη ζαχαροπλαστική, αφού χρησιμοποιείται για να στολίσει κέικ, τούρτες, παγωτό, αλλά ακόμα και τη ζεστή ή κρύα σοκολάτα σου. Ένα μπολ με φρέσκα φρούτα αποκτάει άλλη υπόσταση όταν υπάρχει και αυτή!

σαντιγί

Λίγα μυστικά για την αφράτη σαντιγί:

  • Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με τη ζαχαροπλαστική, τότε σίγουρα θα ξέρεις ότι η σαντιγί φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι εκτός από τα υλικά που πρέπει όλα να είναι κρύα, το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να βγει από την κατάψυξη. Και εξηγούμαι αμέσως: Μια πετυχημένη σαντιγί χρειάζεται καλό χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα, για να “γεμίσει” αέρα η κρέμα και να γίνει αφράτη. Το παγωμένο σκεύος καθώς και τα κρύα υλικά, θα βοηθήσουν την κρέμα να σταθεροποιηθεί και να σταθεί. Τώρα το γιατί συμβαίνει αυτό, ψάξε στα βιβλία της φυσικής σου!
  • Σε καμία περίπτωση μην σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις light κρέμα γάλακτος. Δεν θα πήξει ποτέ.
  • Η κρέμα χρειάζεται μέτριο χτύπημα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια γρήγορο.
  • Σημαντικός είναι ο χρόνος που θα χτυπήσεις την κρέμα. Εδώ θα χρειαστείς την αντίληψη σου. Μόλις δεις ότι στην επιφάνεια σχηματίζονται κορφές και η κρέμα είναι πηχτή σαν ένα αέρινο γιαούρτι, τότε πρέπει να σταματήσεις. Διαφορετικά η κρέμα θα “κόψει”.
  • Διατηρείται στο ψυγείο, αλλά όσο μένει χάνει τον όγκο της. Συνεπώς καλό θα είναι να την ετοιμάσεις τη στιγμή που θα την χρειαστείς.

σαντιγί

Υλικά

  • 240 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια σε υψηλή.

Μόλις η σαντιγί αρχίσει να “στέκεται” και να σχηματίζονται κορφές στην επιφάνεια της, σταματάμε το χτύπημα.

σαντιγί

Δες εδώ την κατηγορία και για άλλες βασικές συνταγές, για να τις ετοιμάζεις στο σπίτι.

Και όπως πάντα: αν φτιάξεις αυτή την αφράτη σαντιγί, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).

Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή. 

Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή