Καλοκαίρι και παγωτό πάνε μαζί. Το επειδή το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο, σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα εύκολο παγωτό με βανίλιες!
Φρουτένιο, δροσερό και αφράτο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή. Αυτό το παγωτό με βανίλιες μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα και είναι τόσο βελούδινο που θα το λατρέψετε! Είναι ένα μοναδικά κρεμώδες παγωμένο επιδόρπιο που θα γίνει σίγουρα αγαπημένο σας.
Λίγες μέρες πριν είδα αυτές τις βανίλιες στον πάγκο της λαϊκής και αμέσως σκέφτηκα να τις εκμεταλλευτώ. Η αρχική μου σκέψη ήταν να φτιάξω ένα κέικ. Αλλά αργότερα η ιδέα για κάτι πιο δροσερό και καλοκαιρινό μου μπήκε στο μυαλό. Και τι καλύτερο από ένα βελούδινο σπιτικό παγωτό;
Το χρώμα του θα σας εντυπωσιάσει, ενώ η γεύση του θα σας ξετρελάνει. Αν σας αρέσουν οι βανίλιες τώρα είναι η ευκαιρία να φτιάξετε αυτό το παγωτό. Διαλέξτε ώριμα φρούτα και μπείτε στην κουζίνα.
Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε απολαυστικό και κρεμώδες παγωτό στο σπίτι. Θα χρειαστείτε μόνο ένα μίξερ χειρός, 1 μπολ και μόνο 4 υλικά.
Η μόνη ιδιαιτερότητα αυτού του παγωτού είναι ότι πριν απ’ όλα πρέπει να περιποιηθούμε λίγο τις βανίλιες. Θα τις κόψουμε με μικρά κομμάτια και θα τις βράσουμε για λίγα λεπτά με ζάχαρη. Και αφού κρυώσουν θα τις χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε γεύση και χρώμα στο παγωτό μας.
Υλικά
- 600 γρ. ώριμες βανίλιες
- 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζουμε τις βανίλιες.
Αφού πλύνουμε καλά τις βανίλιες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια (αφαιρώντας το κουκούτσι) και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την κρέμα για το παγωτό.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε ελαφρά, με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ.
Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) ρίχνουμε τα 2/3 από τις βανίλιες που έχουμε ετοιμάσει και τις πολτοποιούμε. Ρίχνουμε αυτόν το πολτό στη κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις βανίλιες που έχουμε φυλάξει. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σερβίρουμε αφού αφήσουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
Εδώ θα βρείτε ακόμα ένα εύκολο παγωτό με γιαούρτι και καραμέλα μελιού και εδώ ένα λαχταριστό παγωτό cheesecake με φράουλες.
Αυτό ήταν το εύκολο παγωτό με βανίλιες, που σας προτείνω να δοκιμάσετε. Αν το κάνετε θα χαρώ να το μάθω. Και ιδιαίτερα αν δημοσιεύσετε μία φωτογραφία στο instagram. Μην ξεχάσετε να βάλετε το hashtag #thecookinyou για να τη δω και να με κάνετε tag στο instagram.