Παγωτό cookies & cream

7 Ιουνίου 2022

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει η ανάγκη μας να δροσιστούμε μεγαλώνει. Και ένα ξυλάκι παγωτό είναι πάντα η καλύτερη λύση!

Παγωτό cookies & cream θα φτιάξουμε σήμερα. Την αγαπημένη γεύση της κόρης μου, μετά τη σοκολάτα. Εύκολα, γρήγορα και φυσικά χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς ιδιαίτερο χτύπημα και θα έχουμε το δικό μας νόστιμο παγωτάκι!

παγωτό μπισκότο, cookies, ξυλάκι

Η κόρη μου με τις φίλες έχουν ήδη αρχίσει να μετράνε τα παγωτά του καλοκαιριού. Προς το παρόν γράφουν χαρτάκια αλλά σύντομα θα χάσουν το λογαριασμό! Εγώ στην ηλικία της εκτός από τα παγωτά μέτραγα και τα μπάνια στη θάλασσα και το Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων όποιος είχε φάει τα περισσότερα παγωτά και είχε κάνει τα πιο πολλά μπάνια ήταν για τους υπόλοιπους, “αξιοθαύμαστος”!

Και επειδή όπως σας είπα το παγωτό cookies & cream είναι αγαπημένη γεύση, λίγες μέρες πριν το έφτιαξα στο σπίτι και το ευχαριστηθήκαμε μικροί και μεγάλοι! Για μέρες η κατάψυξη άνοιγε και έκλεινε συχνά και μόνιμα ένα ξυλάκι κυκλοφορούσε ελεύθερο!

παγωτό μπισκότο, cookies, ξυλάκι
παγωτό μπισκότο, cookies, ξυλάκι

Θήκες για παγωτό ξυλάκι θα βρείτε εύκολα, αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε μπορείτε να βάλτε το μείγμα σε ένα ένα σκεύος (κατάλληλο για κατάψυξη), στη συνέχεια να προσθέσετε τα μπισκότα, να ανακατέψετε ελαφρά και να το βάλετε να παγώσει. Μετά από λίγες ώρες θα έχετε το πιο νόστιμο, σπιτικό παγωτάκι στο μπολ σας!

Η συνταγή είναι εύκολη, με απλά υλικά, χωρίς αβγά και φυσικά χωρίς παγωτομηχανή. Αρκετά πιο ελαφρύ και υγιεινό από τα αγοραστά, με πλούσια γεύση βανίλιας και τραγανά κομμάτια μπισκότου. Αν το δοκιμάσετε, θα το λατρέψετε!

Λίγα μυστικά:

  • Αν αποφασίσετε να αγοράσετε θήκες για παγωτό ξυλάκι, προτιμήστε τις θήκες σιλικόνης.
  • Προσοχή στο χτύπημα της κρέμας γάλακτος. Μην παραχτύπησετε γιατί θα κόψει. Σταματήστε το χτύπημα όταν θα δείτε ότι δημιουργούνται “κορυφές”.
  • Το παγωτό δεν είναι πολύ γλυκό. Δοκιμάστε λίγο από το μείγμα και αν θέλετε προσθέστε λίγη παραπάνω ζάχαρη.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ένα ολόκληρο μπισκότο στο κέντρο της κάθε θήκης.
  • Αφού παγώσουν καλά τα παγωτάκια, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα και να τα ξαναβάλετε στην κατάψυξη.

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35 % λιπαρά)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
  • 100 γρ. μπισκότα (τύπου oreo)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μείγμα.

Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μία ελαφριά σαντιγί. Βάζουμε στο μπολ στο ψυγείο.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενωθούν. Σπάμε τα μπισκότα με κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε και τη σαντιγί ενώ ανακατεύουμε για λίγο, με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ με πολύ απαλές κινήσεις.

Βήμα 2: Βάζουμε στις φόρμες.

Γεμίζουμε τις θήκες και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Πριν ξεφορμάρουμε αφήνουμε για μερικά λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή αν βιαζόμαστε βυθίζουμε τις θήκες σε ζεστό νερό για 1-2 λεπτά.

παγωτό μπισκότο, cookies, ξυλάκι

Δείτε εδώ για ακόμα ένα λαχταριστό παγωτό ξυλάκι με γεύση γιαούρτι – καραμέλα.

Και μην ξεχνάτε: Αν φτιάξετε αυτό το παγωτό cookies & cream το ξέρετε ήδη πως θα χαρώ πολύ να το μάθω. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας, ή να το φωτογραφίσετε και να με κάνετε tag στο instagram για να το δω. Και εγώ θα βάλω την φωτογραφία σας στα stories μου!

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή