Πικάντικη σούπα με τορτελίνια & κρέμα καρύδας

12 Νοεμβρίου 2024

Απόλυτα comfort, βαθιά νόστιμο και πανεύκολο πιάτο είναι η σημερινή σούπα με τορτελίνια, σπανάκι και κρέμα καρύδας. Ιδανική για τις κρύες μέρες που έρχονται!

Αν αγαπάς τις σούπες, σου αρέσουν τα ελαφρώς πικάντικα και ψάχνεις μία διαφορετική πρόταση για ένα κρύο βράδυ, φτιάξε αυτή τη σούπα. Γέμισε ένα βαθύ πιάτο και απόλαυσε το χουχουλιάζοντας στον καναπέ. Θα με ευχαριστήσεις αργότερα!

σούπα με τορτελίνια

Μαγειρεύω σούπες συχνά. Συνήθως όταν θέλω ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για το βράδυ, μία σούπα είναι η πρώτη μου επιλογή. Αυτή η συνταγή για πικάντικη σούπα με τορτελίνια και κρέμα καρύδας είναι από τις αγαπημένες μου, γιατί συνδυάζει γεύσεις που ζεσταίνουν και χορταίνουν, ενώ ταυτόχρονα έχει μια εξωτική νότα. Το κρεμώδες στοιχείο της καρύδας δένει υπέροχα με την ελαφριά πικάντικη αίσθηση, ενώ τα τορτελίνια προσθέτουν μια χορταστική πινελιά. Είναι μια σούπα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα, αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο απολαυστικό που θυμίζει πιο περίπλοκο πιάτο. Ιδανική για εκείνες τις κρύες μέρες ή νύχτες που αναζητάμε κάτι νόστιμο να μας ζεστάνει.

Η σημερινή συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Μπορείς να αυξήσεις τα μπαχαρικά αν είσαι τολμηρός ή να τα μειώσεις για να πετύχεις πιο ήπια γεύση. Μπορείς να προσθέσεις λαχανικά της επιλογής σου, ή ακόμα και κάποια πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο ή γαρίδες και να την κάνεις πιο πλούσια και θρεπτική. Το σίγουρο είναι πως όταν δοκιμάσεις αυτή τη σούπα θα τη λατρέψεις με την πρώτη κουταλιά!

σούπα με τορτελίνια

Λίγα μυστικά για τη σούπα με τορτελίνια:

  • Φτιάξε το μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών και φύλαξε το σε ένα βαζάκι. Χρησιμοποίησε όσο χρειάζεσαι για τη συνταγή.
  • Μπορείς να αυξομειώσεις τα συστατικά του μείγματος ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις.
  • Αν δεν έχεις λιαστές ντομάτες μπορείς να προσθέσεις περισσότερα ντοματίνια ή κομμάτια από φρέσκια ντομάτα.
  • Πρόσεξε το αλάτι. Δοκίμασε πριν αλατίσεις.
  • Μην παραλείψεις να προσθέσεις τη φλούδα – περίβλημα της παρμεζάνας. Είναι το μυστικό υλικό!
  • Χρησιμοποίησε όποιο είδος τορτελίνια προτιμάς. Εγώ έβαλα φρέσκα (από τα ψυγείο του super market) με γέμιση τυριών.
  • Και φυσικά αν δεν σου αρέσει η κρέμα καρύδας ή βαριέσαι να πεταχτείς να αγοράσεις, βάλε στη σούπα απλή κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κομμάτι από φλούδα παρμεζάνας
  • 250 γρ. τορτελίνια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 80 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
  • 10 ντοματίνια
  • 200 ml κρέμα καρύδας

για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προετοιμάζουμε τα υλικά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Φτιάχνουμε το μείγμα μπαχαρικών.

Βήμα 2: Μαγειρεύουμε τη σούπα.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να γυαλίσουν σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και το μείγμα μπαχαρικών και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα τορτελίνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 3 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού βάζουμε στη σούπα τη δάφνη, το σπανάκι και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε και την κρέμα καρύδας.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και αν θέλουμε προσθέτουμε flakes παρμεζάνας και μπόλικο πιπέρι.

σούπα με τορτελίνια

Αν σου αρέσουν οι σούπες δες εδώ και άλλες ξεχωριστές ιδέες.

Φτιάξε αυτή τη σούπα με τορτελίνια και κρέμα καρύδας και γράψε μου πώς σου φάνηκε, στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ή βγάλε μία φωτογραφία και ανέβασε ένα story στο instagram και κάνε με tag για να το δω (αν ο λογαρισμός σου είναι δημόσιος). Διαφορετικά στείλε μου μήνυμα με μια φωτογραφία τους, για να χαρώ και να την ποστάρω στο @thecookinyou.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή