Αυτά είναι τα πιο αφράτα muffins που έχετε δοκιμάσει! Σας υπόσχομαι ότι θα σας κλέψουν την καρδιά. Είναι ίσως τα καλύτερα muffins που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα!
Είναι στ’ αλήθεια μία συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Τα μανταρίνια έρχονται, οπότε την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να φτιάξετε κέικ ή muffins, πρέπει να τα δοκιμάσετε. Θα σας ξετρελάνουν. Αυτά τα muffins με μανταρίνι είναι ιδανικά για να συνοδέψουν τον πρωϊνό ή τον απογευματινό σας καφέ.
Έχω πει και παλιότερα ότι είναι μερικές συνταγές που σου βγαίνουν με την πρώτη. Έτσι και σήμερα. Αυτά τα μαφινάκια με ενθουσίασαν. Και όσους τα δοκίμασαν. Η γεύση του μανταρινιού ισορρόπησε τέλεια με την γλύκα της λευκής σοκολάτας, ενώ ο παπαρουνόσπορος πρόσθεσε μία ελαφρώς τραγανή υφή, στα μαφινάκια. Τολμίστε να κάνετε τη ίδια συνταγή κέικ σε φόρμα, απλά ψήστε το περίπου 50 λεπτά.
Το γλάσο μανταρινιού που μπαίνει από πάνω, τους χαρίζει ακόμα περισσότερο άρωμα και γεύση, ενώ αν θυμηθείτε να τρυπήσετε τα muffins, από πάνω με ένα ξυλάκι ή καλαμάκι (που εγώ ξέχασα να το κάνω), το γλάσο θα εισχωρήσει στο εσωτερικό τους και θα τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά.
Υλικά
για 24 περίπου muffins
• 250 γρ. βούτυρο
• 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 200 γρ. λευκή κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
• 200 ml χυμό μανταρινιού
• 2 1/2 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
• 4 αβγά
• 320 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
για το γλάσο
• 110 γρ. ζάχαρη άχνη
• 5-6 κ.σ. χυμός μανταρινιού
• 1 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (στις αντιστάσεις).
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό των μανταρινιών. Ρίχνουμε στο μπολ το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Βήμα 2: Τοποθετούμε σε θήκες και ψήνουμε.
Βάζουμε χαρτάκια για muffins στο ειδικό ταψί και γεμίζουμε τα 2/3. Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός muffin και αν βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Προσοχή: Μην τα παραψήσετε.
Βήμα 3: Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά. Αφού τα muffins κρυώσουν καλά, βυθίζουμε ένα καλαμάκι σε μερικά σημεία του κάθε muffin και ρίχνουμε το γλάσο.
Εδώ θα βρείτε άλλη μία αγαπημένη μου συνταγή για κέικ.
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;
Φωτογραφίστε την και κάντε με tag @thecookinyou στο Instagram ή γράψτε μου στα σχόλια, στο κάτω μέρος της σελίδας.
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook ή ακολουθήστε με στο Instagram ή στο Pinterest, για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες μου συνταγές.