Semifreddo με σοκολάτα και κεράσια

15 Ιουλίου 2019

Το semifreddo είναι κάτι μεταξύ μους και παγωτού. Είναι τόσο ανάλαφρο βελούδινο και κρεμώδες, που είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε. Semifreddo με σοκολάτα λοιπόν, με κεράσια και μια crunchy βάση από τριμμένα σοκολατένια μπισκότα.

Πραγματικά δεν έχω λόγια γι’ αυτή τη συνταγή. Είναι από αυτές που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να πεις πολλά αλλά ούτε και να κάνεις. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που δεν μπορεί τίποτα να πάει στραβά και το υπέροχο αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Το semifreddo είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο που θυμίζει μους αλλά και παγωτό παρφέ. Έχει πλούσια και κρεμώδης γεύση, απαλή και αέρινη υφή και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Σήμερα θα το φτιάξουμε σοκολατένιο, θα προσθέσουμε κεράσια για μια νότα φρεσκάδας και έξτρα δροσιάς και στη βάση του θα βάλουμε τριμμένα σοκολατένια μπισκότα για το τραγανό της υπόθεσης.

σεμιφρέντο με σοκολάτα και κεράσια
σεμιφρέντο με σοκολάτα και κεράσια

Υλικά

• 120 γρ. ζάχαρη

• 4 αβγά

• 600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

• 250 γρ. σοκολάτα

• 125 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)

• 120 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μπολ στην κατσαρόλα (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε συνεχώς με αβγοδάρτη, για 4 περίπου λεπτά, ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Αν έχουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει 60 °C. Ο όγκος του μείγματος θα αυξηθεί καθώς θερμαίνεται και θα γίνει πιο πηχτό.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Βγάζουμε από τα κεράσια τα κουκούτσια και τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, φροντίζοντας να μην γίνουν τελείως σκόνη αλλά να μείνουν μερικά κομμάτια.

Στο μπολ με τη σαντιγί ρίχνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τα αβγά, τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με πολύ ελαφριές, αέρινες και κυκλικές κινήσεις.

Σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 35 εκατοστών, στρώνουμε μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να προεξέχει στα πλαϊνά. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος και απλώνουμε προσεκτικά τα καθαρισμένα κεράσια, σε όλη την επιφάνεια. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα. Θέλουμε να εισχωρήσουν ελάχιστα μέσα στην κρέμα του γλυκού και όχι να βυθιστούν εντελώς.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει καλά για τουλάχιστόν 6 ώρες.

Πριν σερβίρουμε αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και αναποδογυρίζουμε το semifreddo σε μία πιατέλα, αφαιρώντας τη μεμβράνη.

Αν δοκιμάσετε το semifreddo με σοκολάτα, το ξέρετε ήδη πως θα χαρώ πολύ να το μάθω. Μπορείτε να μου γράψετε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας, ή μπορείτε να το φωτογραφίσετε και να με κάνετε tag στο instagram για να το δω. Και εγώ θα βάλω την φωτογραφία σας στα stories μου!

σεμιφρέντο με σοκολάτα και κεράσια
σεμιφρέντο με σοκολάτα και κεράσια

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

2 σκέψεις στο “Semifreddo με σοκολάτα και κεράσια”

  1. Μήπως για 4 τ αυγά που γράφετε εννοείτε μόνο τους 4 κρόκους; διότι αν ναι πρέπει να το διευκρινίσετε, το έφτιαξα αλλά με τ αυγά ολόκληρα (κρόκους-ασπράδια) το semifreddo αν και πολύ ωραίο στη γεύση δεν έσφιξε αλλά έγινε κάτι σαν μούς παρ’ οτι έμεινε στην κατάψυξη περίπου 10ωρο.

    Απάντηση
    • Τα αβγά είναι ολόκληρα. Τα αβγά με τη ζάχαρη κατά τη διαδικασία παστερίωσης έπηξαν και «φούσκωσαν»; Επίσης μήπως η κρέμα γαλακτος δεν χτυπήθηκε σωστά ή παράχτυπήθηκε;

      Απάντηση

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή