Η πιο αφράτη, βελούδινη και αέρινη βουτυρόκρεμα θα απογειώσει κάθε γλυκιά σου δημιουργία!
Αυτή η πανεύκολη κρέμα με βούτυρο και άχνη ζάχαρη είναι το μυστικό για να μετατρέψεις ένα απλό γλυκό σε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Είτε την χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις μια τούρτα είτε για να διακοσμήσεις cupcakes, η υφή και η γεύση της κάνουν τη διαφορά.
Η βουτυρόκρεμα είναι πάντα η αγαπημένη μου πινελιά σε κάθε γλυκό που φτιάχνω. Μεταμορφώνει ακόμα και το πιο απλό κέικ σε κάτι ξεχωριστό και προσθέτει μια γλυκιά και βελούδινη γεύση . Όταν τη φτιάχνω, είναι σαν μια μικρή στιγμή δημιουργίας στην κουζίνα, και πάντα με ενθουσιάζει το πόσο εύκολα μπορείς να την προσαρμόσεις σε όποια γεύση θέλεις.
Το άρωμα του φρέσκου βουτύρου, μου ξυπνά αναμνήσεις από παλιά, τότε που η μητέρα μου την έφτιαχνε και εγώ μη μπορώντας αντισταθώ, βουτούσα τα δάχτυλα μου στο μπολ για να προλάβω να δοκιμάσω. Έτσι και τώρα η κόρη μου, σχεδόν απαιτεί κάθε φορά που φτιάχνουμε κέικ να το στολίσουμε με “κρεμούλα” – όπως τη λέει.
Η συνταγή είναι γρήγορη και εξαιρετικά απλή και χρειάζεται ελάχιστα και απλά υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου. Δες το βιντεάκι και κράτα τη συνταγή γιατί σίγουρα θα σου χρειαστεί!
Υλικά
- 250 βρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 350 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2-3 κ.σ. γάλα εβαπορέ (ή κρέμα γάλακτος)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 2 λεπτά. Κοσκινίζουμε την άχνη και την προσθέτουμε στο μπολ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
Ρίχνουμε στο μπολ τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα και χτυπάμε για ακόμα ένα λεπτό.
Αν θέλουμε τη βουτυρόκρεμα πιο σφιχτή προσθέτουμε ακόμα λίγη άχνη, ενώ αν τη θέλουμε πιο αραιή συμπληρώνουμε με ελάχιστο γάλα.
Δες εδώ την κατηγορία και για άλλες βασικές συνταγές, για να τις ετοιμάζεις στο σπίτι.
Και όπως πάντα: αν φτιάξεις αυτή την αέρινη βουτυρόκρεμα, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).
Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή.
Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.