Εύκολα cruffins με πραλίνα & μπανάνα

29 Μαρτίου 2021

Μια πρωτότυπη ιδέα για πρωινό ή απογευματινό συνοδευτικό για το γάλα, τον καφέ ή το τσάι σας! Ετοιμάζονται γρήγορα και γίνονται ανάρπαστα!

Δεν είναι κρουασάν, ούτε muffin. Μοιάζουν όμως και με τα δύο. Για ευκολία, θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη για κρουασάν, θα τη γεμίσουμε και θα ψήσουμε αυτά τα λαχταριστά κρουασάν-ο-μαφινάκια, τα οποία, σας υπόσχομαι θα ξετρελλάνουν! Εύκολα και πρωτότυπα cruffins, λοιπόν!

εύκολα cruffin, γεμιστά κρουασάν μπανάνα, πραλίνα, νουτέλα, μερέντα

Τις καθημερινές το πρωινό μας γεύμα είναι βιαστικό. Είναι συνήθως ίδιο με μικρές παραλλαγές. Η κόρη μου πίνει ένα φλυτζάνι ζεστό κατσικίσιο γάλα. Το συνοδεύει με λίγα δημητριακά, καμιά φορά με μπισκοτάκια (“τα καλύτερα τα φτιάχνει η μαμά”, όπως λέει, δείτε εδώ τη συνταγή), και ευτυχώς τώρα τελευταία αποφάσισε ότι της ξανά-αρέσει το ταχίνι και το φουντουκοβούτυρο με μέλι.

Τις Κυριακές είναι λίγο διαφορετικά. Προσπαθούμε να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να υπάρχει μια σχετική ποικιλία. Καλομαθαίνουμε λίγο τους εαυτούς μας, τα Σαββατοκύριακα! Άλλες φορές τα καταφέρνουμε, κι άλλες όχι. Όταν δεν έχω ετοιμάσει κάποιο κέικ ή πίτα από την προηγούμενη, ψάχνω για εύκολες και γρήγορες λύσεις για να βάλω στο πρωινό μας. Και έτσι προέκυψαν τα σημερινά εύκολα cruffins. Έτοιμη φρέσκια ζύμη κρουασάν, γεμισμένη με πραλίνα φουντουκιού (δείτε εδώ τη σπιτική δική μου συνταγή), λιωμένη μπανάνα και τριμμένο μπισκότο. Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί;

Αυτό που κάνει διαφορετικά αυτά τα κρουασανάκια είναι το σχήμα τους. Τυλίγονται και ψήνονται σε θήκες για muffins και γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά.

Υλικά (για 12 cruffins)

• 1 συσκευασία φρέσκια ζύμη για κρουασάν (6 τεμαχίων)

• 6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

• 2 ώριμες μπανάνες

• 6 κ.σ. τρίμμα μπισκότου

• 1 αβγό (για επάλειψη)

• 3 κ.σ. ζάχαρη & 1 κ.σ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Χωρίζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (στις αντιστάσεις).

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρίγωνα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανοίγουμε το κάθε τριγωνάκι ελαφρά με τον πλάστη. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μία κουταλιά σούπας πραλίνα, προσθέτουμε λιωμένη μπανάνα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.

Βήμα 2: Τυλίγουμε και ψήνουμε.

Τυλίγουμε προσεχτικά τη ζύμη ξεκινώντας από την κάτω πλευρά (βλ. τη φωτογραφία), όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση, οριζόντια, δημιουργώντας δύο λωρίδες. Ρολάρουμε την κάθε μία σαν σαλιγκάρι (σπιράλ). Γυρνάμε την άκρη που περισσεύει από κάτω. Τοποθετούμε το κάθε cruffin σε φόρμα για muffins. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κάθε ένα με αβγό και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφού ψηθούν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα. Τρώγονται ζεστά.

Μπορείτε να γεμίσετε τα cruffins με μαρμελάδα, αποξηραμένα φρούτα ή ότι άλλο φανταστείτε. Επίσης μπορείτε να τα ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ, να τα βάλετε στο ψυγείο, τυλιγμένα με μεμβράνη και να τα ψήσετε το πρωϊ. Έτσι θα έχετε, χωρίς κόπο, ένα λαχταριστό και διαφορετικό γλυκάκι στο τραπέζι σας, σε λιγότερο από 15 λεπτά!

εύκολα cruffin, γεμιστά κρουασάν μπανάνα, πραλίνα, νουτέλα, μερέντα

Kαι μην ξεχνάτε: αν δοκιμάσετε αυτά τα εύκολα γεμισμένα cruffins, θα χαρώ πολύ να το μάθω! Ποστάρετε τη φωτογραφία σας στο instagram αλλά μην ξεχάσετε να βάλετε hashtag #thecookinyou για να τη δω.

Και επίσης: Αν δεν το κάνετε ήδη, ακολουθήστε με στο instagram ή στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες συνταγές μου.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή