Η πιο viral συνταγή με churchy φύλλο κρούστας, κρέμα φιστικιού και σοκολάτα σήμερα θα γίνει ένα cheesecake: το καλύτερο παγωτό-γλυκό το καλοκαιριού!
Αυτό δεν είναι ένα απλό παγωτό. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε cheesecake. Δεν είναι μόνο σοκολατένιο. Είναι όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο παγωτό cheesecake στο οποίο εκτός από το μπισκότο στη βάση του θα βρεις και τη μοναδική γεύση τραγανού και ξεροψημένου φύλλου κρούστας με τη λαχταριστή κρέμα φιστικιού.
Τέσσερις στρώσεις απόλαυσης, που με την πρώτη μπουκιά “σκάνε” στον ουρανίσκο σου και δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό.
Λίγα μυστικά:
- Η συνταγή παρόλο που έχει “πολλά” είναι απλή. Τα υλικά της είναι εύκολα. Το μόνο που ίσως σε δυσκολέψει να βρεις είναι η κρέμα φιστικιού Αιγίνης, αν και ύστερα από την viral συνταγή από το Dubai υπάρχει σε αρκετά super market.
- Κόψε το φύλλο κρούστας σε πολύ μικρά κομμάτια, και αν έχεις λίγο χρόνο άστο μερικά λεπτά να ξεραθεί πριν το ρίξεις στο τηγάνι.
- Μην βάλεις όλη την ποσότητα από το φύλλο στο τηγάνι. Πρόσθεσε το σε δύο ή τρεις δόσεις για να ξεροψηθεί σωστά.
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το mascarpone με τυρί κρέμα.
- Μην φτιάξεις την γκανάζ πριν παγώσει καλά το παγωτό, γιατί θα πήξει και δε θα μπορέσεις να την απλώσεις στην επιφάνεια του.
Υλικά
βάση μπισκότου
- 300 γρ. μπισκότα τύπου Oreo
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
φύλλο με κρέμα φιστικιού
- 250 γρ. φύλλο κρούστας (4 φύλλα)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα φιστικιού Αιγίνης
παγωτό cheesecake σοκολάτα
- 500 γρ. τυρί mascarpone
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα`
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
γκανάζ σοκολάτας
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τη βάση.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαστάσεων περίπου 25 εκατοστά) και ρίχνουμε τα μπισκότα. Πιέζουμε πολύ καλά να κολλήσουν στη βάση. Βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το φύλλο κρούστας. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα φιστικιού και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με το φύλλο πάνω στη βάση μπισκότου, στρώνουμε με ένα κουτάλι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα για το παγωτό.
Βήμα 2: Φτιάχνουμε την κρέμα για το παγωτό cheesecake σοκολάτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το mascarpone και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μία ελαφριά σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα με το τυρί. Ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την στρώση του φύλλου με την κρέμα φιστικιού και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Βήμα 3: Φτιάχνουμε τη γκανάζ σοκολάτας.
Αφού το cheesecake έχει παγώσει εντελώς ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει) και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε μία γυαλιστερή και απαλή κρέμα.
Καλύπτουμε το παγωτό με τη γκανάζ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Και αν σου αρέσει το παγωτό με γεύση cheesecake δες εδώ την πιο λαχταριστή συνταγή για cheesecake παγωτό με φράουλες.
Φτιάξε αυτό το παγωτό cheesecake σοκολάτα και αν θέλεις γράψε μου πώς σου φάνηκε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Ή βγάλε μία φωτογραφία και ανέβασε ένα story στο instagram και κάνε με tag για να το δω (αν ο λογαρισμός σου είναι δημόσιος). Διαφορετικά στείλε μου μήνυμα με μια φωτογραφία τους, για να χαρώ και να την ποστάρω στο @thecookinyou.