Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

17 Σεπτεμβρίου 2018
Το παραδέχομαι! Έχω ξυπνήσει μες τ’ άγρια χαράματα περπατώντας στις μύτες των ποδιών μου, να φάω 2-3 κουταλιές πραλίνα!

Τα παιδιά (αλλά και οι μεγάλοι) λατρεύουν τη σοκολάτα και η πραλίνα αποτελεί την εύκολη λύση για το πρωϊνό ή το απογευματινό τους φαγητό.

Και επειδή τα προϊόντα πραλίνας που υπάρχουν στα ράφια των super market δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει, μπορούμε εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο να φτιάξουμε ένα άλειμμα σοκολάτας με φουντούκια, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Αλείψτε την στο κέικ ή στο ψωμί, ή απλά φάτε την με το κουτάλι!

πραλίνα φουντουκιού, άλειμμα σοκολάτας, σπιτική μερέντα

Υλικά
• 1 κούπα φουντούκια
• 3 κ.σ. σπορέλαιο
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 125 γρ. κουβερτούρα
• 100 γρ. βούτυρο
• 3 κ.σ. κακάο
• 3 κουταλιές ταχίνι (προαιρετικά)

Στο multi τρίβουμε τα φουντούκια, μαζί με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Πρέπει να γίνουν σαν πάστα. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 λεπτά χτύπημα.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Την τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με το βούτυρο, καλύπτουμε με μεμβράνη και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό. (Αν δεν λιώσουν το ξαναβάζουμε για ακόμα 30 δευτερόλεπτα). Βγάζουμε και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ βάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Κοσκινίζουμε το κακάο και το προσθέτουμε στο μπωλ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Για ακόμα πιο υγιεινή απόλαυση, προσθέστε ταχίνι και ανακατέψτε.

πραλίνα φουντουκιού, άλειμμα σοκολάτας, σπιτική μερέντα

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή