Λατρεμένο carrot cake

23 Ιουλίου 2018

Το carrot cake μου το έμαθε η φίλη μου η Μαρία, όταν μου έστειλε με mail αυτή τη συνταγή, πριν χρόνια. Δεν είχα φανταστεί ποτέ μέχρι τότε, ότι μπορείς να φτιάξεις κέικ με λαχανικά, ήμουν λίγο επιφυλακτική στην αρχή, αλλά εντυπωσιάστηκα μόλις το πρωτοδοκίμασα.

Η κόρη μου, τότε ήταν κοντά στα δύο και ήθελα ένα κέικ, για απογευματινό σνακ.

Είναι το κέικ που από τότε φτιάχνω συνέχεια, πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο, μιας και μας αρέσει ιδιαιτέρα, αν και οι απόψεις στο σπίτι διίστανται. Στον Γιώργο δεν αρέσει ιδιαίτερα το τυρένιο γλάσο, ενώ η κόρη μου και εγώ τρελαινόμαστε γι’ αυτό. Έτσι συνήθως κόβουμε τα κομμάτια στη μέση, δίνουμε στο Γιώργο το κάτω μέρος τους και εμείς μοιραζόμαστε τις “κορυφές” του!

carrot cake, κέικ καρότου

Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και τόσο νόστιμο και ζουμερό, εξαιτίας του λαδιού και του καρότου που κρατάει τα υγρά του και μετά το ψήσιμο.

Αν το φτιάξετε, καλό θα είναι να το διατηρήσετε το στο ψυγείο μετά την δεύτερη μέρα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Υλικά

• 2 κούπες μαύρη ζάχαρη

• 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 πρέζα αλάτι

• 1/2 κ.γ. baking powder

• 2 κ.γ. κανέλα

• 1 1/2 κούπα ηλιέλαιο

• 3 αβγά

• 3/4 κούπας γάλα

• 4 μικρά καρότα τριμμένα

• 1 κούπα καρύδια τριμμένα

Για το γλάσο τυριού

• 1 συσκευασία τυρί κρέμα

• 4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 1 κούπα ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 οC με αέρα.

Στο μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λάδι,το αλεύρι και το αλάτι, για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το baking, την κανέλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, τρίβουμε στο multi τα καρότα και τα καρύδια και τα προσθέτουμε.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μίξερ.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πριν ρίξουμε το γλάσο.

Extra tips

#1. Χτυπάμε αρκετά τα πρώτα υλικά στο μίξερ για να γίνει αφράτο το κέικ.

#2. Τα καρότα και τα καρύδια τρίβονται καλύτερα, αν στο multi προσθέσουμε δύο κουταλιές ζάχαρη, (την οποία αφαιρούμε από τη ζάχαρη του κέικ).

#3. Μπορούμε να χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής το γλάσο.

#4. Αν θέλουμε κόβουμε το κέικ στη μέση και βάζουμε το γλάσο ενδιάμεσα.

#5. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο, απλά θα γίνει λίγο πιο βαρύ.

carrot cake, κέικ καρότου

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

4 σκέψεις στο “Λατρεμένο carrot cake”

  1. Λαχταριστό κέικ που δε μπορείς να σταματήσεις να τρως! Ειδικά το γλάσο από πάνω, το απογειώνει ακόμα περισσότερο! Να το δοκιμάσετε, το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μπράβο 😀

    Απάντηση
    • Βικτώρια, καλώς ήρθες στο blog! Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πολύ χαίρομαι που έφτιαξες το κέικ και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που σου άρεσε.

      Απάντηση

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή