Eξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

30 Ιανουαρίου 2018
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα όπου παράγει ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου.

Έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ μόνο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, σε όλες τις παρασκευές μου.

Το χρησιμοποιώ ακόμα και στο τηγάνισμα. Για να πετύχουμε ένα σωστό τηγάνισμα η θερμοκρασία που χρειαζόμαστε είναι 180 °C. Σε αυτή τη θερμοκρασία το φαγητό δεν καίγεται και τηγανίζεται ομοιόμορφα.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει τις περισσότερες αντοχές στις υψηλές θερμοκρασίες και οξειδώνεται λιγότερο από άλλα έλαια. Πιστεύω λοιπόν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι η καλύτερη λύση, ακόμα και όταν απαιτείται τηγάνισμα.

Μοιραστείτε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε