Πασχαλινά blondies

29 Απριλίου 2024

Ένα εύκολο και πεντανόστιμο πασχαλινό γλυκό, που θα ετοιμάσεις μόνο σε ένα μπολ χωρίς μίξερ σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Αυτά τα “ξανθά” brownies με σοκολατένια αβγουλάκια είναι μια εύκολη αλλά τόσο ξεχωριστή και γευστική πρόταση για το γλυκό του Πάσχα.

Η απίστευτα γεμάτη γεύση του γλυκού, μαζί με τη μαστιχωτή υφή του θα σε κάνει να παραμιλάς από απόλαυση. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και φυσικά θα ψάχνουν το κομμάτι με τα περισσότερα σοκολατένια αβγά!

Για να το στολίσεις χρησιμοποίησε ότι σοκολατένια λιχουδιά έχεις στο ντουλάπι. Αν δεν βρεις σοκολατένια αβγά μπορείς να τα αντικαταστήσεις με smarties ή κάτι ανάλογο. Και φυσικά η συνταγή αυτή δεν περιορίζεται στο Πάσχα. Φτιάξε αυτά τα λαχταριστά blondies για ένα τέλειο κυριακάτικο πρωινό και βούτηξε ένα κομμάτι μέσα σε ζεστό γάλα.

πασχαλινά blondies

Λίγα μυστικά:

  • Tα υλικά αφορούν τετράγωνο ταψί 24×24 εκατοστά. Για ένα ταψί 25χ35 εκατοστών, θα πρέπει να κάνεις διπλή δόση.
  • Οι “ειδικοί” στα ψησίματα των brownies και των blondies λένε ότι είναι καλύτερα να ψήνονται σε μεταλικό ταψί. Οπότε ας μην αγνοήσεις αυτή τη λεπτομέρεια!
  • Αν δεν έχεις πασχαλινά σοκολατένια αβγά ρίξε στο μείγμα smarties, m&ms σε αντίστοιχες ποσότητες.
  • Μεγάλη προσοχή στο ψήσιμο. Για να έχεις ζουμερό και μαστιχωτό αποτέλεσμα μην παραψήσεις το γλυκό. Μην ξεχνάς ότι δεν ψήνεις κέικ!
  • Διατήρησέ το, σε αεροστεγές δοχείο για 3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 5 ημέρες.
πασχαλινά blondies

Υλικά

  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό και 1 κρόκο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γρ. σοκολατένια αβγά ή smarties (σε κομμάτια)
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C (αντιστάσεις).

Λιώνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει) και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αβγό και τον κρόκο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε στο μείγμα τη βανίλια και το αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και στη συνέχεια σπάμε σε κομμάτια τα σοκολατένια αβγά και ρίχνουμε στο μείγμα τη μισή ποσότητα, μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας.

Βήμα 2: Ψήνουμε τα blondies.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βυθίζουμε στην επιφάνεια του τα υπόλοιπα αβγουλάκια.

Ψήνουμε για 23-25 λεπτά. Τα blondies είναι έτοιμα όταν το κέντρο είναι ακόμα μαλακό και οι άκρες έχουν ροδίσει ελαφρά. Για να σιγουρευτείς βύθισε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού, η οποία πρέπει να βγει “λερωμένη”. Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και άφησε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το σερβίρεις.

πασχαλινά blondies

Και αν σου αρέσει το κλασικό σοκολατένιο brownies δες εδώ τη συνταγή μου.

Και όπως πάντα: αν φτιάξεις αυτά τα πασχαλινά blondies, θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σου το Instagram. Κάνε με mention γράφοντας @thecookinyou (και αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος θα το δω).

Γράψε μου επίσης στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας πώς σου φάνηκε αυτή η συνταγή. 

Και φυσικά ακολούθησέ με στο Facebook, στο Tik-Tok και στο Pinterest.

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή