Linguini με κολοκυθάκια και λεμόνι

3 Αυγούστου 2018
Οι διακοπές μας έχουν ξεκινήσει επίσημα πια, μιας που μετά από μερικές μέρες στο ορεινό χωριό μου, ήρθαμε επιτέλους στο νησί.
Όχι ότι στο χωριό δεν πιάνεται για διακοπές, αλλά τις καταλαβαίνουμε καλύτερα εδώ.
Λίγο η θάλασσα, λίγο οι βόλτες, λίγο τα ταβερνάκια πάνω στο κύμα, ε όσο να πεις αυτό είναι διακοπές.

Διακοπές λοιπόν και “διακόπτουμε” τη ρουτίνα μας, με ότι αυτό σημαίνει.

Πιο πολύ ύπνος, πολλές βόλτες, θάλασσα, παγωτά…

Με το αλάτι να κολλάει επάνω μας σχεδόν όλη την ημέρα και με το λάστιχο στην αυλή να μας δροσίζει, χωρίς πρόγραμμα θα περάσουμε και φέτος το καλοκαίρι μας στην Κεφαλονιά.

Δεν μαγειρεύω συχνά στις διακοπές (“διακόπτουμε” είπαμε),  αλλά όταν το κάνω διαλέγω εύκολες, γρήγορες, ελαφριές συνταγές.

Εκτός από το παστίτσιο που μου έχει ζητήσει ο μικρός μου ανηψιός και που κάθε χρόνο με περιμένει να του το ετοιμάσω, δεν θα μπλεχτώ πολύ στην κουζίνα και φέτος.

Τα ζυμαρικά είναι πάντα η εύκολη λύση και αυτά με το λεμόνι, το σκόδρο και τα κολοκυθάκια είναι η ιδανική, για ένα πεντανόστιμο και γρήγορο πιάτο, με πολλά αρώματα καλοκαιριού!

Η συνταγή είναι απλή, το μυστικό της όμως κρύβεται στην επιλογή των υλικών. Χρησιμοποιήστε το καλύτερο ελαιόλαδο που έχετε στο ντουλάπι, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ιδανικά κολοκυθάκια baby.

ζυμαρικά με λεμόνι, σκόρδο και κολοκυθάκια

Υλικά

• 1 πακέτο linguini

• 4 μικρά κολοκυθάκια

• 2 κ.γ. πολτοποιημένο σκόρδο

• χυμός και ξύσμα από δύο λεμόνια

• 1/4 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

• 2 κ.σ. κουκουνάρι

• 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

• αλάτι, πιπέρι

ζυμαρικά με λεμόνι, σκόρδο και κολοκυθάκια

ζυμαρικά με λεμόνι, σκόρδο και κολοκυθάκια

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες, κατά μήκος με τον αποφλοιωτή πατάτας.

Σε ένα μπωλ με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό, και το ξύσμα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε  και βάζουμε στο ψυγείο. Καλό θα είναι να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό τους.

Τοποθετούμε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια, μαζί με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το νερό, που έχουμε κρατήσει (έτσι θα έχουμε μία πιο κρεμώδη σάλτσα) και ανακατεύοντας προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομένο μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.

ζυμαρικά με λεμόνι, σκόρδο και κολοκυθάκια

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Σχολιάστε

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Αποδοχή