Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα όπου παράγει ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου.
Έχω επιλέξει να χρησιμοποιώ μόνο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, σε όλες τις παρασκευές μου.
Το χρησιμοποιώ ακόμα και στο τηγάνισμα. Για να πετύχουμε ένα σωστό τηγάνισμα η θερμοκρασία που χρειαζόμαστε είναι 180 °C. Σε αυτή τη θερμοκρασία το φαγητό δεν καίγεται και τηγανίζεται ομοιόμορφα.
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει τις περισσότερες αντοχές στις υψηλές θερμοκρασίες και οξειδώνεται λιγότερο από άλλα έλαια. Πιστεύω λοιπόν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι η καλύτερη λύση, ακόμα και όταν απαιτείται τηγάνισμα.